Aleşii judeţului îşi ţin averile la secret!?
Conştienţi că se află în ultimele luni ale mandatului lor, iar publicarea bunurilor acumulate în cei aproape patru ani de muncă în folosul bihorenilor le-ar prejudicia grav imaginea, consilierii judeţeni au decis să nu-şi facă publice declaraţiile de avere. Ce altceva am putea crede din faptul că, până ieri, pe site-ul Consiliului Judeţean Bihor, din cei 35 de aleşi, doar cinci dintre ei aveau reactualizate declaraţiile de avere.
Funcţia de preşedinte a CJ Bihor nu pare să-l împovăreze în mod deosebit pe Alexandru Kiss, care, în ultimul an, a reuşit să-şi sporească simţitor averea. Acesta deţine 380.746 mp teren intravilan în comuna Paleu, un teren agricol de 24.000 mp, iar în extravilan alţi 8.632 mp, cumpăraţi anul trecut. La Uileacu de Beiuş, Kiss deţine un teren agricol de 8.883 mp şi un intravilan de 418 mp. La Băiţa, deţine, din 2005, 500 mp teren intravilan, iar anul trecut a mai cumpărat tot aici 152 mp. În Oradea, Kiss are în proprietate 11.927 mp teren intravilan. În ce priveşte clădirile, preşedintele CJ Bihor are trei case de locuit în Oradea, una dintre ele achiziţionată anul trecut, o casă de vacanţă la Paleu şi o altă casă la Uileacu de Beiuş. Acesta mai deţine un autoturism Mercedes Benz şi un cont curent de 11.338 dolari, dar şi o datorie de 190.000 euro. Kiss deţine părţi sociale la 11 firme: SC Biolact Bihor, SC Pro Ideea, SC Bioland Bihor, SC Ştirea, SC Softpartner, SC Lancelot, SA Alexis, SC Pădurea Verde, SC Autocard, SC Bioland Service şi SC Press Online Group. Mare parte dintre aceste firme au beneficiat de ajutorul financiar al lui Kiss, dar şi al viceprimarului Oradiei Biro Rozalia. În calitate de preşedinte al CJ Bihor, Kiss a câştigat 44.110 lei, veniturile familiei fiind rotunjite cu cele provenite din închirierea unui spaţiu ce nu e trecut în declaraţia de avere, această sumă ridicându-se la 64.666 lei. Anul trecut, Kiss şi-a vândut spaţiile comerciale de pe B-dul Dacia, încasând 450.000 euro.
Mâna dreaptă a lui Kiss, Szabo Odon deţine în Oradea un teren intravilan în suprafaţă de 0,2 ha, iar în judeţul Sălaj o casă de locuit şi un apartament. În calitate de salariat al Muzeului Ţării Crişurilor a încasat anul trecut 12.354 lei, iar de la Consiliul Judeţean în calitate de consilier mai primeşte alţi 9.474 lei, cu mult peste media indemnizaţiei pe care o încasează ceilalţi colegi consilieri judeţeni. Un alt membru al grupului UDMR, Miklos Ioan, şi-a depus declaraţia de avere încă din decembrie 2007. Acesta deţine în Beiuş 924 mp teren intravilan, iar anul trecut a mai moştenit în Beiuş alţi 5.967 mp teren. Acesta mai deţine în Beiuş un apartament, precum şi o Dacia Solenza. Ca director adjunct la Şcoala cu clasele I-VIII "Nicolae Popoviciu" a încasat anul trecut 22.440 lei, uitând să menţioneze valoarea indemnizaţiei de consilier judeţean. Singurul reprezentant al partidelor româneşti care şi-a pus la vedere declaraţia de avere este Floare Chipea, consilier PSD. Aceasta deţine în Hidişelu de Sus un teren agricol de 2 ha şi alţi 863 mp teren intravilan în Oradea. Familia Chipea deţine un apartament în Oradea, o Dacia şi un Volkswagen Golf cumpărat anul trecut. Anul trecut, de la Universitatea Oradea Floare Chipea a încasat 161.126 lei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.