Municipalitatea orădeană a reuşit să câştige bunăvoinţa a sute de locatari din zona Dragoş Vodă, promiţându-le că, în câteva luni, vor avea aproape 600 de noi locuri de parcare.

În realitate nu este vorba de vreun loc în plus, faţă de cele existente, ci de efectuarea unor lucrări, care în final se vor solda cu delimitarea şi numerotarea parcărilor. Totuşi, temerea riveranilor că odată renumerotate şi delimitate locurile de parcare nu vor fi suficiente este pe deplin justificată. Dovadă este Asociaţia Dragoş Vodă 3, care reuneşte blocurile P1, P2 şi P3, unde proprietarii deţin mai mult de 90 de maşini. În plus, locatarii din zonă nu sunt de acord ca 30% dintre parcările nou delimitate să fie "rezervate" pentru eventualii vizitatori. "Nu suntem un blocuri de săraci. La toate cele 90 de apartamente există cel puţin un autoturism, chiar două. Nu înţelegem de ce ni se impune ca 30% dintre locurile de parcare să fie libere. Există şi aşa o teamă, justificată, a proprietarilor că nu vor avea locuri suficiente de parcare", ne-a declarat Eva Marton, administratorul Asociaţiei. În plus, au existat obiecţii şi referitor la modul în care a demarat lucrarea: s-a făcut o săpătură pentru fundaţie de 35 de cm şi s-a produs un prim incident, fiind lovit un racord de apă, astfel, în câteva minute, întreaga fundaţie săpată s-a umplut cu apă. De asemenea, doi copaci au fost, din nou, doborâţi, iar dintre cei rămaşi în picioare unii au fost barbar mutilaţi. "De la Primărie ni s-a solicitat o copie a procesului-verbal al Adunării Generale a Asociaţiei. Părerile au fost împărţite cu privire la amenajarea acestei parcări, jumătate au fost încântaţi, jumătate nu. Nu înţeleg de ce trebuiau să facă o fundaţie aşa de adâncă, că e doar o parcare, nu un drum. Mai mult, eu sunt o iubitoare de natură, puteau să aibă mai mare grijă de copaci", ne-a mai declarat Eva Marton.
Proiectul iniţiat de municipalitatea orădeană pentru zona Dragoş Vodă prevede amenajarea a 595 de locuri de parcare. Valoarea investiţiei se ridică la 2,8 milioane lei, lucrările urmând să fie executate de către Selina în urmatoarele patru luni. "Am făcut săpături de 35 de cm. Va veni un strat de balast, apoi unul stabilizat şi unul de binder şi, în final, se va turna stratul de uzură", ne-a declarat Leontin Pătcaş, şef Serviciu Drumuri şi Poduri din cadrul Direcţiei Tehnice - PMO.

Zona va suferi, în curând, şi alte modificări. Odată demarată construcţia unui nou pod care va face legătura la complexul Spa, care se va ridica la Silvaş, parcul din zonă va fi parţial afectat de un nou sens giratoriu. Vestea i-a luat prin surprindere pe locatari, care, în câteva luni, se vor trezi că sub geamurile apartamentelor lor va fi amenajat un sens giratoriu şi un nou pod, ceea ce le va afecta liniştea.