Poetul Mihai Vieru şi-a lansat recent, în Club A din Bucureşti, cea de-a cincea carte de poezie, intitulată "Aer în iarbă", apărută la Editura Casa de Pariuri Literare. Reputatul poet şi critic literar Octavian Soviany remarca în poemele lui Miki capacitatea extraordinară a acestuia de a descoperi, în spatele spectacolului cotidian, prezenţa miraculosului, a misterului, câteodată feeric, altădată terifiant.

"Cartea este un summum de un an de zile...", spune Miki Vieru, care a început acest proiect literar, anul trecut, cu un ciclu de poezii, numit "Primăvara la cheie". Au urmat poemele scrise la mare, intitulate "Note de mare", şi încă două cicluri, "E.K.G." -uri şi "E.E.G" -uri, scrise la Valea lui Mihai, în toamna-iarna lui 2011-2012, inspirate de aventura lui didactică în timp ce preda limba română elevilor de limba maghiară din localitate. "De ce E.K.G. -uri şi E.E.G. -uri? Pentru că am relaţionat la imediat un proces de filtrare afectiv, pe care îl încearcă orice dascăl atunci când nu este doar un simplu dascăl, ci un om care priveşte această întâlnire de gradul trei prin cel puţin trei filtre, lucru care a făcut ca trăirea să fie mai intensă, mai spectaculoasă", adaugă poetul. Despre "Aer în iarbă" spune că este un volum care "se sustrage parţial scrisului cu tehnică şi cu o priză specifică la discursul poetic din ziua de astăzi, eliberându-se de crispări tehnice şi abordând exoticul de orice fel". Cartea o dedică prietenei lui, Cia, care, pe lângă design vestimentar, are hobby-ul de a picta pe sticlă, unul din rezultate fiind şi coperta acestei cărţi. La Oradea, volumul va fi lansat în toamnă, în prezent putând fi procurată de la autor.

Mihai (Miki) Vieru s-a născut în 1974, la Ploieşti. A urmat cursurile Facultăţii de Litere şi Ştiinţe din aceeaşi urbe, loc  care i-a potenţat apetitul pentru literatura citită şi destul de târziu şi pentru cea scrisă. La întrebarea "De unde eşti?" preferă să răspundă: "De pe drum". În prezent este asistent doctor la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, Departamentul de Muzică, unde predă limba engleză. A debutat în revista de cultură Familia, în anul 2000. Ultima carte individuală, intitulată "ShiNoBi", i-a fost publicată în 2008, la Editura Brumar. A participat la antologiile Colocviilor tinerilor scriitori din 2006 până în 2012, cu excepţia anului 2008. A participat la tabăra de creaţie de la Săvârşin şi a publicat în antologiile taberei, "Poate ne vedem" (Editura Mirador, 2010) şi "Deranj" (Editura Nigredo, 2011).