Agenda culturală
Preselecţie pentru "Românii au talent"
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor îi invită pe toţi bihoreni talentaţi în orice domeniu, fără limită de vârstă şi fără restricţii, marţi, 28 august, începând cu ora 10.00, la Hotel Ramada din Oradea, la preselecţia pentru spectacolul-concurs, organizat de televiziunea ProTV, intitulat "Românii au talent". Câştigătorul concursului va primi premiul în valoare de 120.000 euro. Pentru înscrieri sunaţi la tel. 0723-281.421, persoană de contact Cătălina Matei.
Smarton Trio, în concert
Joi, 30 august, de la ora 19.00, la Grădina Moszkva, va avea loc un concert susţinut de Smárton Trio. Muzica acestei formaţii reprezintă extensia acustică a vieţii urbane, combinată cu genuri precum pop, hippi rock, cu multă improvizaţie, la care îşi aduce contribuţia cântăreaţa Harcsa Veronika. Biletele la primul lor concert din Oradea se pot achiziţiona în avans, la preţul de 15 lei, de la Moszkva Cafe, între orele 20.00 şi 24.00, de la Moszkva Garden, între orele 11.00 şi 23.00, sau înainte de concert la preţul de 20 de lei. Numărul biletelor este limitat.
Expoziţie personală Eugenia Drăgoi
Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Oradea are plăcerea să vă invite luni, 3 septembrie, de la ora 18.00, la Galeria de Arte Vizuale Oradea (strada Republicii nr.15), la vernisajul expoziţiei personale de pictură "Copac m-oi face", a pictoriţei Eugenia Drăgoi. Expoziţia cuprinde peste 25 de lucrări de mari şi mici dimensiuni, realizate pe pânză şi carton, în tehnici mixte - acryl, ceracolor, cu inserţii de materiale naturale. Va vernisa dr. Agata Chifor, critic de artă.
Expoziţii temporare la Muzeul Ţării Crişurilor
Complexul Muzeul Ţării Crişurilor are în aceste zile un program variat de expoziţii. Astfel, la Palatul Baroc, din B-dul Dacia nr. 1-3, până pe data de 3 septembrie, rămâne deschisă expoziţia "Sculptura românească în colecţia Muzeului Ţării Crişurilor". De asemenea, tot aici poate fi vizitată şi expoziţia "Automate şi instrumente muzicale din colecţia Muzeului Ţării Crişurilor". Expoziţia "Grupul celor patru: Nicolae Tonitza, Ştefan Dimitrescu, Francisc Şirato şi Oscar Han", organizată de Complexul "Muzeul Ţării Crişurilor" Oradea în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolică de Oradea poate fi vizitată tot la Palatul Baroc, în timp ce expoziţia "Costum de sărbătoare din Ţara Crişurilor" este găzduită la Muzeul Memorial "Aurel Lazăr", situat pe strada. Aurel Lazăr nr. 13. De asemenea, expoziţia "Galeria desenelor paleolitice din peştera Coliboaia, Bihor, România - 31640 BP (proiect franco-român de cercetare şi valorificare)", organizată de Complexul "Muzeul Ţării Crişurilor" Oradea şi Aven d'Orgnac Grand Site de France, în parteneriat cu Ambasada Franţei în România, Franţa-România Speologia, Consiliul Judeţean Bihor, Federaţia Română de Speologie, Parcul Natural Apuseni şi Asociaţia "Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor" poate fi admirată la Muzeul Municipal Beiuş.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.