Cosmin Leucuţa, în dialog cu Mircea Pricăjan - Lansarea volumului Cerul ca oţelul
Cosmin Leucuța va fi prezent sâmbătă, 17 septembrie, la Librăria Humanitas Oradea pentru lansarea celui mai recent roman al său, „Cerul ca oțelul”, apărut de curând la Editura Humanitas.
Evenimentul, desfășurat sub formă de dialog cu scriitorul Mircea Pricăjan și urmat de o sesiune de autografe, va fi transmis live pe YouTube și pe pagina de facebook a Librăriei Humanitas Oradea, dar şi pe cea a Revistei Familia.
Cosmin Leucuţa (n. 1986, Arad) a început să scrie povești la vârsta de 14 ani. La 23 de ani a scris romanul Laptele negru al mamei, câștigător al primului concurs de debut organizat de editura Adenium. În 2013, romanul „Statele Unite ale lui Dumnezeu” a fost nominalizat la Concursul de Debut Literar UniCredit, organizat de Editura Humanitas. În ianuarie 2015 a devenit invitat permanent al site-ului cultural Semne Bune, unde contribuie cu articole, recenzii și editoriale. Din 2017 face parte din echipa editorială a revistei digitale LiterNautica. În 2017 a publicat volumul de proză scurtă „Numele altora” (CDPL). A primit de două ori premiul Tânărul Prozator al Anului, pentru romanul „Hoodoo” (Polirom; 2018) și pentru volumul de proză scurtă „Cum te vei îmbrăca la sfârșitul lumii?” (CDPL; 2021). Este prezent în antologiile „Treisprezece” și „Dragostea când te doare”, coordonate de Doina Ruști. Locuiește lângă Timișoara, împreună cu cele patru pisici ale sale.
„Cerul ca oțelul este un tur de forță, așa cum ne-a obișnuit Cosmin în mai toate cărțile lui. Surprinzător că într-un cadru postapocaliptic, la limita supraviețuirii, autorul își alege drept protagonist o eroină, un fel de Ellen Ripley care învață să se adapteze într-o lume unde nu xenomorfii fac legea, ci propriii ei semeni dezumanizați, alienați. Road-novel, distopie, poveste cu mult suspans, violență bine dozată, dialoguri pe muchie de cuțit, cartea își atinge țelul fără ocolișuri inutile și ne obligă să medităm în cel mai serios mod la propria noastră natură. Am fi pregătiți să facem față unui astfel de univers fără să ne pierdem umanitatea?”, transmite Andrei Mocuţa.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.