Piața Unirii din Oradea găzduiește, începând de marți, 8 octombrie, vernisajul expoziției de fotografie ,,Sălaj. Frumusețe, Tradiție, Poveste 2024”.

Pe cele 12 panouri se pot admira cele mai frumoase 135 de fotografii realizate anul acesta în Tabăra Internațională de Fotografie ,,Sălaj. Frumusețe, Tradiție, Poveste”.

Tabăra a fost organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (Daniel Săuca, manager), Asociația Foto Club Varadinum Oradea, (Adela Rusu, manager proiect) și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei” (Daniel Stejeran, manager).

Au participat fotografi de talie internațională: Sara Gabriels din Belgia, Jacky Martin din Franța, Cristina Garzone și Giacomo Laschi din Italia, Menachem Sinai din Israel, Pandula Bandara din Sri Lanka, Adela Rusu din Oradea, Ovi D.Pop din Oradea, Bikfalvi Zsolt din Carei, Dorel Găină din Cluj Napoca și Dragoș Deme din București, care, prin fotografiile lor, vor arăta frumusețile județului Sălaj, atât prin postări pe rețelele de socializare, cât și prin participarea lor la saloanele internaționale de fotografie.

Locațiile vizitate în această tabără au fost: Catedrala Sfânta Vineri din Zalău Festivalul Pălincii ediția a 2-a Zalău, Cetatea Porolisum, Cerdacul cu Lavandă, Centrul de informare turistică și muzeul din Creaca, Decumana, Centrul de Informare Turistică Gâlgău, Stâna familiei Centea Gheorghe, Voicu și Lucica, Stupina lui Ionuț Silaghi, Grădina Botanică Vasile Fati din Jibou, Biserica de lemn din Lozna, Primăria din Lozna, Primăria din Rus, Casa mierii din Rus, Muzeul satului din Fântânele-Rus, ,,Muzeul satului de altădată” din Someș Guruslău, Primăria și Muzeul Satului din Năpradea, Primăria din Someș Odorhei, Biserica de lemn din Domnin, Biserica de lemn din Bârsa, Demonstrație de Enduro la Cuciulat, Împletitor de nuiele Teglaș Petru din Var. Cei doi ghizi care au fost alături de participanți pe tot parcursul taberei sunt Gabriela Dregan și Florin Opriș.

Scopul taberei a fost promovarea județului Sălaj, prin prezentarea zonelor etnografice, geografice și culturale, care au potențial în atragerea turiștilor, dar și de realizare a unor materiale ample de punere în valoare a tuturor resurselor ținutului Țării Silvaniei.

Expoziția rămâne la dispoziția publicului toată luna octombrie.