Ioana Pârvulescu, în dialog cu Dan-Liviu Boeriu - „De la viață la carte și înapoi”
În Sala Amfiteatru a Muzeului Țării Crișurilor, joi, 3 octombrie, începând cu ora 17.00, va avea loc conferința, intitulată „De la viață la carte și înapoi”, pe care cunoscuta și apreciata scriitoare Ioana Pârvulescu o va susține la Oradea, sub forma unui dialog cu scriitorul Dan-Liviu Boeriu.
Conferința-dialog va fi dublată de lansarea celui mai recent roman al autoarei, „Aurul pisicii” (Editura Humanitas, 2024). Intrarea se va face exclusiv pe bază de bilete gratuite (în limita a 150 de persoane), pe care doritorii le pot lua de la sediul Muzeului, inclusiv astăzi, 2 octombrie.
Ioana Pârvulescu este considerată una dintre cei mai importante scriitoare române al contemporaneității. Predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din București. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal. La Editura Humanitas a inițiat și coordonat colecția „Cartea de pe noptieră“. În 2013 a obținut Premiul Uniunii Europene pentru literatură. Opera sa acoperă o zonă literară vastă, de la eseu, critică literară și roman la carte pentru copii. În același timp, a tradus și a îngrijit mai multe antologii tematice. Cărțile sale au fost traduse în străinătate, premiate și apreciate la superlativ de presa internațională. Autoare prezentă în manualele școlare, este deosebit de îndrăgită de publicul tânăr, fapt care a contribuit fără îndoială la succesul romanului „Inocenții”, care a devenit un bestseller al editurii Humanitas, depășit 100.000 de exemplare vândute.
Organizatorii anunță, în același timp, că vineri, 4 octombrie, Ioana Pârvulescu va avea și o întâlnire destinată exclusiv tinerilor cititori, la care vor participa 150 de elevi de la școlile din Oradea și din județ.
Evenimentul este organizat de Revista de cultură Familia și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, în parteneriat cu Asociația Forumul Bihorean, Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Librăriile Humanitas.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.