Masteratul "Sculptură şi ambient - terapie prin artă" - A doua promoţie de absolvenţi masteranzi îşi prezintă lucrările
Holul Bibliotecii universitare din Oradea găzduieşte, de câteva zile, frumoasele lucrări realizate de studenţii absolvenţi ai masteratului "Sculptură şi ambient - terapie prin artă" ai Facultăţii de Arte, Departamentul Arte Vizuale, din Universitatea Oradea. În cadrul expoziţiei, îşi prezintă lucrările aproximativ 15 studenţi masteranzi. Lucrările lor vor rămâne permanent în holul Bibliotecii universitare din Oradea, fiind oferite de studenţii absolvenţi pentru a înnobila acest spaţiu atât de generos.
Printre exponatele care impresionează privitorul se află lucrarea de sculptură a studentei-inginer Claudia Aradi, "Răstignirea", având dimensiunea de 2,5 m, cioplită din lemn de tei şi încadrată de două lucrări de pictură de licenţă, pe aceeaşi temă. O altă lucrare foarte frumoasă este "Catharsis", realizată de Emil Paşcalău, un student oltean, în vârstă de 57 de ani, de credinţă neoprotestantă, care pune problema posibilei existenţe în casele de cult neoprotestante a imaginilor biblice. De asemenea, poate fi admirată şi lucrarea studentei Cecilia Iuhas, având dimensiunea de 2,5 m, realizată din lemn, prelucrat şi patinat, o lucrare denumită generic "Poarta lumii", inspirată din tradiţia şi civilizaţia prelucrării lemnului la români, dar şi de conceptele moderne ale sculpturii brâncuşiene. Alţi absolvenţi de masterat, care expun lucrări impresionate în cadrul expoziţiei, atât prin tehnică, cât şi prin tematică, sunt următorii: Fivya Hoszu, Ioana Costea Fordon, Liana Corb, Sanda Fazecaş şi alţii. Trebuie să subliniem substanţa spirituală şi profesională a studenţilor, care sunt oameni de diferite profesii (artişti plastici, ingineri, medici, educatori, jurişti etc.), oameni care au urmat cu mare interes studiile masterale, cu totul originale, ale acestui masterat "Sculptură şi ambient - terapie prin artă" din Universitatea Oradea, cu competenţă îndrumaţi de coordonatorul lor ştiinţific, prof. univ. dr. Cornel T. Durgheu. Din păcate, prin finalizarea studiilor, ei au avut parte şi de o surpriză neplăcută întâlnindu-se cu o comisie de apreciere mai puţin "inspirată" decât ei înşişi, care a distorsionat dimensiunea viziunii academice asupra lucrărilor lor de dizertaţie.
Masteratul "Sculptură şi ambient - terapie prin artă" se adresează tuturor absolvenţilor de facultăţi, indiferent de profil, care doresc să se apropie de domeniul artelor vizuale, prin specializările: pictură, grafică, sculptură, design etc., de tehnicile specifice acestei lumi, în care vor putea să-şi etaleze predilecţiile artistice sau psihopedagogice pentru profilul terapie prin artă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.