Unul dintre cei mai apreciaţi coregrafi vine la Oradea - Atelier de dansuri tradiționale din Moldova
La invitația Asociației Folclor Fără Frontiere, renumitul coregraf Virginel Solomon vine la Oradea, pentru un atelier de dansuri tradiționale din Moldova.
Specialist de o largă recunoaștere națională și internațională, maestrul coregraf Virginel Solomon are în spate o activitate remarcabilă în sfera jocurilor tradiționale românești. Culegerile făcute de el în teren, obiceiurile studiate în localitățile unde a făcut cercetări au ca rezultat o varietate de coregrafii deosebite, care au fost montate la ansamblurile pe care le coordonează: „Trandafir de la Moldova” din Huși și „Hora Vasluiului” din Vaslui.
Pașii și jocurile tradiționale moldovenești sunt transmise mai departe iubitorilor de tradiții și prin intermediul Școlii de Dans deschise alături de fiica sa, Mădălina. În plus, cei doi au participat la nenumărate cursuri și ateliere de profil, la care au fost invitați să le predea amatorilor, profesioniștilor cât și specialiștilor din domeniu, la nivel național și internațional.
De-a lungul timpului, a inițiat și a participat la numeroase proiecte, dar cel mai de suflet proiect al maestrului este Festivalul “Hora din Străbuni”, care, o dată la doi ani, reușește să strângă la Vaslui sute de dansatori din toate colțurile lumii.
Atelierul de jocuri tradiționale din Moldova va avea loc în perioada 26 -28 septembrie, de la ora 19.00, la Feeling Dance Studio Oradea (str. Vasile Alecsandri, nr. 12) și va permite membrilor Asociației Folclor Fără Frontiere să-i învețe pe orădeni pași și jocuri deosebite din Moldova.
„Asociația Folclor Fără Frontiere este o organizație nonprofit, care se ocupă cu promovarea culturii tradiționale românești. Prin proiectul „Hai la joc”, asociația organizează cursuri de inițiere în tainele jocurilor tradiționale românești, susținute de instructorii fondatori ai asociației. De asemenea, organizează ateliere de jocuri tradiționale din diferite zone folclorice ale țării, ateliere ce sunt conduse de specialiști din zonele folclorice respective”, menţionează Mihai Jurcă, vicepreședintele asociaţiei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.