Fermierii români care deţin/administrează terenuri agricole şi care desfăşoară activităţi în perimetrul ariilor de protecţtie specială avifaunistică trebuie să respecte o serie de prevederi legale.

Fermierii români care deţin/administrează terenuri agricole şi care desfăşoară activităţi în perimetrul ariilor de protecţtie specială avifaunistică trebuie să respecte o serie de prevederi legale.
Potrivit OUG nr 3/2015, dacă în cazul măsurilor de sprijin cuplat beneficiarii plăților sunt “fermierii activi”, în cazul ajutoarelor naționale tranzitorii, nu este necesar ca fermierii să aibă această calitate.
Pentru ca o fermă convențională să devină una certificată ecologic, exploatația trebuie să treacă printr-o perioadă de conversie și de testul organismelor de inspecție și certificare autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Ministerul Agriculturii a publicat recent pe site-ul propriu un proiect de Ordin privind modificarea normelor de ecoconditionalitate în cadrul schemelor si măsurilor de sprijin pentru fermieri în Romania.
Prin intermediul programului "Rabla", desfăşurat an de an la nivel naţional, sunt oferite prime pentru cumpărarea de autoturisme noi, în schimbul casării celor vechi, inclusiv entităţilor cu personalitate juridică.
Conform Codului de bune practici agricole, în ceea ce priveşte SMR1 – Protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole, fermierii vor fi obligaţi să respecte o serie de reguli.
Grupurile de producători sunt persoane juridice cu scop lucrativ și gestiune economică proprie și asociații de fermieri care comercializează la comun produsele obținute.
Cele patru scheme de minimis sunt concepute ca programe multianuale până în anul 2020 cu finanţare de la bugetul de stat, iar selecţia beneficiarilor se face prin înscriere anuală, în limita bugetului alocat fiecărui program, prin legea bugetului de stat.
Administraţia Finanţelor Publice (AFP) Bihor reaminteşte contribuabililor că, începând de la mijlocul lunii mai, se aplică noi proceduri la obţinerea unor documente fiscale.
Administraţia Finanţelor Publice (AFP) Bihor reaminteşte contribuabililor că, din luna februarie, Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii este constituită la nivelul Regiunii Cluj Napoca, astfel că, începând de la mijlocul lunii mai, se aplică noi proceduri la obţinerea unor documente fiscale.