Submăsura 9.1 a “Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, care, pentru anul 2016, are o alocare de 2,2 milioane de euro va fi lansată în perioada 30 mai-3 iunie.

Submăsura 9.1 a “Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, care, pentru anul 2016, are o alocare de 2,2 milioane de euro va fi lansată în perioada 30 mai-3 iunie.
Sprijinul cuplat pentru legume cultivate în solare se acordă fermierilor activi, pentru următoarele culturi: tomate pentru consum în stare proaspătă; castraveţi pentru consum în stare proaspătă; castraveţi destinaţi industrializării; ardei pentru consum în stare proaspătă; varză pentru consum în stare proaspătă; vinete pentru consum în stare proaspătă.
În noul Formular 394 se vor declara operaţiunile efectuate pe teritoriul naţional începând cu luna iulie 2016.
Termenul până la care agricultorii ecologici au obligaţia de a depune fişa de înregistrare a activităţii este 16 mai 2016, inclusiv.
Potrivit calendarului stabilit de Agemţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), data de 25 mai reprezintă termen final pentru declararea veniturilor de altă natură decât cele salariale înregistrate pe anul 2015.
Respectarea de către deţinătorii de animale a obligațiilor referitoare la identificarea și înregistrarea animalelor și a asigurări statusului de sănătate pentru animalele pe care le dețin sunt verificate, prin controale periodice, de medicii veterinari.
Potrivit modificărilor aduse Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, valabilitatea atestatului de producător este de un an de la data emiterii.
Alocarea bugetară disponibilă aferentă Submăsurii 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” este de 100 milioane de euro pentru acest an, din care 21 milioane de euro pentru zona montană. Intensitatea sprijinului pentru această submăsură este de 100%.
Trebuie să declare veniturile realizate din sau în străinătate (prin depunerea Formularului 201 „Declaraţie privind veniturile realizate din străinătate”) persoanele fizice care sunt rezidente fiscal în România.
Începând cu 1 ianuarie 2008, statele membre pot acorda, la cerere, statutul de operator economic autorizat (AEO) oricarui operator economic stabilit in Comunitate care îndeplineşte criterii determinate la nivel comunitar privind sistemele de control, solvabilitatea financiară şi antecedentele operatorului economic.