Potrivit calendarului stabilit de Agenţia Naţională de Admninistrare Fiscală (ANAF), patru formulare trebuie depuse de către contribuabili până cel târziu pe 11 aprilie.

Potrivit calendarului stabilit de Agenţia Naţională de Admninistrare Fiscală (ANAF), patru formulare trebuie depuse de către contribuabili până cel târziu pe 11 aprilie.
Campania de primire a cererilor unice pentru 2016 a fost demarată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în luna martie, prilej cu care instituţia a invitat fermierii să completeze cererea unică, să își identifice suprafețele în aplicația IPA online și apoi să se prezinte la Centrele teritoriale sau județene cu documentele doveditoare pentru a finaliza procedura.
Potrivit datelor instituţiei bihorene, până la această dată au fost depuse 71 cereri pentru ajutorul excepțional destinat fermierilor din sectorul laptelui și produselor lactate. În schimb, pentru ajutorul excepțional destinat crescătorilor de porcine, nu au fost depuse cereri.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanțare pentru 2016 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat însoțite de o situație centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate și utilizate în trimestrul respectiv, precum și documentele prevăzute de lege.
Noile prevederi legale pentru modificarea şi completarea HG 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor au fost publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 243 din 1 aprilie.
Pentru cultura înfiinţată începând cu anul de cerere 2016, fermierii trebuie să facă dovada că utilizează sămânţa certificată oficial din categoriile stabilite prin lege.
Bugetul total alocat programului în 2016 este de 22,7 milioane lei, iar autorităţile estimează că de sprijinul nerambursabil vor beneficia cel puţin 501 persoane care desfăşoară pentru prima dată activitate economică.
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a anunţat că a modificat Ghidurile solicitantului pentru submăsurile din PNDR 2020 dedicate sectorului non-agricol din zona rurală.
Regimul de declarare derogatoriu se solicită de contribuabili, prin depunerea unei cereri la unitatea fiscală în a cărei evidenţă fiscală aceştia sunt înregistraţi ca plătitori de impozite, taxe şi contribuţii.
Persoanele fizice care desfăşoară activităţi agricole, individual sau într-o formă de asociere, beneficiază de reducerea normei de venit, proporţional cu pierderea înregistrată, în cadrul anului fiscal curent, ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale dacă sunt îndeplinite, cumulativ, anumite condiţii.