Suma totală pentru sectorul de creștere porcine este de 2.372.804 euro, echivalent în lei la cursul BCE din data de 16 octombrie valabil și pentru data de 17 octombrie 2015, respectiv 4,4167 lei/euro.

Suma totală pentru sectorul de creștere porcine este de 2.372.804 euro, echivalent în lei la cursul BCE din data de 16 octombrie valabil și pentru data de 17 octombrie 2015, respectiv 4,4167 lei/euro.
Potrivit Ordinului ANAF nr. 3654/2015, certificatul de atestare fiscală se emite în maximum 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii/adresei de eliberare a acestuia.
Pentru a nu pierde sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, începând cu acest an, crescătorii de ovine trebuie să îşi înscrie efectivele în Registrul Genealogic al rasei. Termenul limită este vineri, 1 aprilie.
În 2016, dividendele se impozitează cu o cotă de 5% din suma acestora, impozitul fiind final. Cota de impozit de 5% se aplică asupra veniturilor din dividende distribuite începând cu data de 1 ianuarie 2016.
Sprijinul cuplat pentru legume cultivate în seră se acordă fermierilor activi, pentru următoarele culturi: tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveţi pentru consum în stare proaspătă sau destinaţi industrializării, ardei pentru consum în stare proaspătă și varză pentru consum în stare proaspătă.
Potrivit documentului care va aduce noi modificări Codului fiscal, persoanele care nu realizează venituri vor putea opta între plata lunară a CASS sau la data la care vor accesa serviciile acordate de sistemul public de asigurări sociale de sănătate.
Ajutorul financiar pentru sectorul laptelui și produselor lactate este echivalentul în lei al sumei de 8.773.154 euro, iar pentru sectorul de creștere a porcinelor echivalentul în lei al sumei de 2.372.804 euro.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) reaminteşte contribuabililor modalitatea de înregistrare specială în scopuri de TVA pentru operaţiuni intracomunitare începând cu 1 ianuarie 2016.
Producerea şi valorificarea laptelui sunt monitorizate de serviciile sanitare veterinare, fiind stabilite normele specifice de igienă şi calitate pentru laptele crud destinat prelucrării, cu prioritate în unităţile de procesare a laptelui.
La subvențiile agricole din 2016, sprijinul cuplat în sectorul vegetal se poate încasa doar cu condiţia ca fermierii să folosească sămânță certificată pentru înființarea culturilor respective.