Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus aplicarea imediată de măsuri menite să protejeze efectivele de rumegătoare mici din țara noastră de contaminare cu variola ovinelor și caprinelor.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus aplicarea imediată de măsuri menite să protejeze efectivele de rumegătoare mici din țara noastră de contaminare cu variola ovinelor și caprinelor.
Potrivit calendarului stabilit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), în luna octombrie contribuabilii au de dus la termen mai multe obligaţii fiscale.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) finalizează în această perioadă controalele în teren, eliberează adeverințe-punte pentru credite bancare și demarează avansul pentru campania 2022, plăți așteptate de toți fermierii.
Începând cu luna octombrie, fermierii vor achita de luna viitoare cu 50 de bani mai puțin pe litrul de carburant utilizat în agricultură, dacă vor alimenta de la benzinăriile care aplică schema de ajutor de stat ce urmează să fie prelungită.
Potrivit prevederilor art. 76 alin. (4.1) din Codul fiscal, nou introdus, începând cu anul viitor este introdusă o limită lunară cumulată de neimpozitare de 33% din salariu de bază al angajatului pentru anumite venituri pe care le pot acorda angajatorii.
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunță că va primi pentru finanțare, ca urmare a eliminării plafonului de depunere, toate cererile fermierilor depuse pentru decontarea primelor de asigurare.
Opțiunea de redirecționare se poate dispune în termen de maximum 6 luni de la data depunerii declarației anuale de impozit pe profit, respectiv în termen de maximum 6 luni de la data depunerii declarației de impozit pe veniturile microîntreprinderilor aferente trimestrului IV.
Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru modificarea unor acte normative care reglementează programele de sprijin pentru zona montană.
Prevederile actului normativ se aplică începând cu veniturile aferente lunii august 2022, astfel că modificările formularului sunt făcute înainte de termenul limita de depunere - 26 septembrie 2022.
Documentul este eliberat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor după absolvirea unor cursuri, are valabilitate 5 ani, iar după expirare, cei care sunt obligați să-l dețină vor urma din nou cursurile - se precizează în proiectul de Ordin ANSVSA, publicat pe site-ul instituției.