Scopul principal al reglementărilor este digitalizarea procesului de înregistrare în registrul comerțului, accesibilitatea online a tuturor formalităților, precum și simplificarea procedurilor de înregistrare, în acord cu Directivele UE în acest domeniu.
Economie
MADR: Ajutor excepțional pentru fermieri - Plățile - până la 30 septembrie 2022
Schema se aplică pe întreg teritoriul României, pentru producătorii agricoli care utilizează suprafețe cu plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantații viticole pe rod cu struguri pentru vin, potrivit cererii unice de plată 2022, de minim 0,1 ha inclusiv și maxim 200 ha inclusiv indiferent dacă suprafața declarată în cererea unică de plată 2022 este mai mare de 200 ha și achiziționează resursele materiale necesare.
- 28 Iulie 2022
- Citeste
ANAF. Obligaţii fiscale restante cu reţinere la sursă - Opţiunile contribuabililor
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) reaminteşte contribuabililor că, potrivit art. 61 alin. (1) din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu modificările și completările ulterioare, "constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 an la 5 ani sau cu amendă reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege".
- 27 Iulie 2022
- Citeste
APIA. Renta viageră agricolă - Termen limită 31 august
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că pentru obţinerea sumei de bani reprezentând renta viageră agricolă aferentă anului 2021, rentierii agricoli se pot prezenta până la data de 31 august 2022, personal ori prin mandatar/curator/tutore, la oricare Centru judeţean al APIA.
- 26 Iulie 2022
- Citeste
MADR. Sprijin pentru producţia de struguri de masă - Condiții modificate
Potrivit unui proiect lansat de MADR spre dezbatere publică, beneficiarii sprijinului de 1.200 euro/ha pentru producția de struguri de masă vor trebui să aibă completat Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor doar pentru anul de producție 2022, și nu începând cu data înființării culturii.
- 25 Iulie 2022
- Citeste
DSVSA Bihor. În perioadele caniculare - Măsuri specifice pentru evitarea apariției stresului termic
Având în vedere obligațiile proprietarilor/deținătorilor de animale de a implementa și asigura, în perioadele caniculare și secetoase, programe și măsuri speciale care să prevină manifestarea unor efecte nedorite la adresa sănătății animale, prin apariția stresului și respectiv a șocului termic, pentru asigurarea sănătății și bunăstării animalelor, ANSVSA, prin Direcțiile județene, vine cu o serie de recomandări.
- 24 Iulie 2022
- Citeste
ANAF. Plata impozitelor cu reţinere la sursă - Comunicat prin SPV privind obligaţiile fiscale restante
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) trimite prin Spaţiul Privat V comunicate celor care înregistreaza în evidența fiscală obligații fiscale restante, reprezentând impozite şi/sau contribuţii sociale cu reținere la sursă, a căror neplată în termen de 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege.
- 21 Iulie 2022
- Citeste
MFP. Calendarul raportărilor SAF-T - Depunerea declaraţiei informative
Obligația de transmitere a fișierului standard de control fiscal prin intermediul Declarației informative D406 a devenit/devine efectivă pentru fiecare categorie de contribuabili.
- 20 Iulie 2022
- Citeste
Fonduri UE 2022: Alte granturi de 50.000-500.000 EUR
Antreprenorii se vor putea înscrie la Acțiunea 4.1.1-POC „originală” începând cu data de 16 august 2022, noua schemă asemănătoare, 4.1.1-POC bis urmând să fie deschisă, probabil, la jumătatea lunii septembrie a.c.
- 19 Iulie 2022
- Citeste
ANSVSA: Produsele medicinale veterinare - Comercializare - doar cu autorizare
Produsele medicinale veterinare autorizate pentru comercializare şi utilizare în România, inclusiv prospectele acestora, sunt înscrise în Nomenclatorul produselor medicinale veterinare.
- 18 Iulie 2022
- Citeste