Pentru obţinerea vizei aferente anului 2019, documentele se vor transmite prin mijloace electronice (telecomunicații) la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (CJAPIA) Bihor.

Pentru obţinerea vizei aferente anului 2019, documentele se vor transmite prin mijloace electronice (telecomunicații) la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (CJAPIA) Bihor.
Proiectul de OUG are în vedere stimularea inițiativei private, precum și încurajarea accesului la facilități de finanțare a creditului comercial destinate IMM-urilor, în vederea îmbunătățirii mediului de afaceri.
Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020, de aceste plăţi compensatorii putând beneficia fermierii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat o nouă facilitate a serviciului Spatiul Privat Virtual pentru persoanele fizice - identificarea vizuală online, care a devenit operațională din data de 11 august a.c.
Guvernul a reglementat posibilitatea reducerii timpului de muncă şi acordarea unor indemnizaţii pentru zilieri şi sezonieri.
Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA)n reaminteşte că una dintre cerințele obligatorii pentru fermieri aferentă standardului GAEC 6 - „Menținerea nivelului de materie organică din sol, inclusiv interdicția de a incendia miriștile arabile” - prevăzut în Anexa la Ordinul MADR/MMAP/ANSVSA nr. 352/636/54/2015, se referă la interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente
Agenţia Naţională de Adminsitrare Fiscală (ANAF) reaminteşte că operatorii economici care achiziţionează aparate de marcat electronice fiscale scad costul lor de achiziţie din impozitul pe profit datorat pentru trimestrul în care au fost puse în funcţiune, în cazul în care aceştia datorează impozit pe profit trimestrial.
Valoarea Programului alocată în cadrul POCU 2014-2020 este de 96,88 milioane lei, din care contribuția UE este de 82,348 milioane lei, corespunzând unei contribuții a UE de 85%, iar contribuția națională este de 14,532 milioane lei, corespunzând unei contribuții naționale de 15%.
Programul „Casa Eficientă Energetic”, prin intermediul căruia aproximativ 9.000 de proprietari de case din România îşi vor putea eficientiza energetic locuinţele, va demara pe 15 septembrie, a anunţat Ministerul Mediului.
Proiectul de Hotărâre de Guvern privind privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi este postat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).