Potrivit prevederilor legale, termenul pentru depunerea situaţiilor financiare pe 2019 este 30 iulie 2020.

Potrivit prevederilor legale, termenul pentru depunerea situaţiilor financiare pe 2019 este 30 iulie 2020.
Potrivit art. 93 şi 94, respectiv Anexei II din Regulamentul nr. 1306/2013, fermierii care solicită sprijin financiar trebuie să respecte cerinţele legale în materie de gestionare (13 SMR-uri) precum şi standardele privind Bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor (7 GAEC-uri), referitoare la anumite domenii.
Potrivit prevederilor legale publicate pe site-ul MADR, activitatea urmează să fie finanţată integral din venituri proprii. Potrivit unei hotărâri de Guvern, postată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Agriculturii, terenurile agricole, situate în extravilan, aflate în domeniul public sau privat al statului și în administrarea sa vor fi cadastrate gratuit, din fonduri ce vor fi transferate de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).
Crescătorii de animale care vor să beneficieze de sprijinul cuplat zootehnic de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) trebuie să verifice dacă au fost transmise adeverințele obligatorii la dosarul lor pentru subvenții APIA. Aceste adeverințe trebuie transmise de Agenția Națională pentru Zootehnie către APIA.
Potrivit art. 17, din OMADR nr. 476/2016, cu modificările şi completările ulterioare, valoarea sprijinului cuplat în sectorul zootehnic, cuvenit pe fiecare categorie, se reduce în baza unui procent calculat ca raport între numărul animalelor declarate, în cazul cărora s-au constatat neconformităţi şi numărul animalelor determinate.
Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice poate fi corectată de contribuabili din proprie iniţiativă, ori de câte ori informaţiile actuale nu corespund celor din declaraţia depusă anterior, prin depunerea unei declaraţii rectificative în condiţiile prevăzute de Codul de procedură fiscală.
Procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF a fost aprobat prin Ordinul nr. 2668/2020.
Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru combaterea dăunătorului viermele prunelor generaţia II la prun. Larvele generaţiei II, considerate cele mai păgubitoare, sapă galerii către sâmbure şi consumă pulpa fructului.
Pentru a respecta în continuare regulile de distanțare socială și pentru a proteja sănătatea personalului propriu și a beneficiarilor, fermierii au posibilitatea de a solicita Agenției eliberarea adeverințelor prin mijloace electronice (telecomunicații).
Codul de procedură fiscală a suferit modificări importante, prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 68/2020, şi care se va aplica de la 1 iulie 2020.