Documentele care trebuie transmise la AFIR se vor transmite în format electronic, cu utilizarea semnăturii digitale, dacă beneficiarul deține o astfel de semnătură sau o fotocopie a documentațiilor cu semnătură olografă.

Documentele care trebuie transmise la AFIR se vor transmite în format electronic, cu utilizarea semnăturii digitale, dacă beneficiarul deține o astfel de semnătură sau o fotocopie a documentațiilor cu semnătură olografă.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează, în această perioadă, controlul administrativ al cererilor unice depuse de fermieri pentru subvențiile aferente anului 2020.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează contribuabilii că în Monitorul Oficial al României nr. 427/21 mai a fost publicat Orodnul nr. 1061/2020 privind emiterea deciziilor referitoare la obligaţiile fiscale accesorii.
Declarația unică se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță astfel: prin intermediul serviciului «Spațiul Privat Virtual» (SPV); pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.
Arenda reprezintă contractul prin care o parte (arendator) se obligă să asigure celeilalte părţi (arendaş) folosinţa bunurilor agricole pentru o anumită perioadă, în schimbul unui preţ (arenda).
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță, printr-un comunicat, că va transmite notificări tuturor contribuabililor care nu au depus declarațiile fiscale și care nu au solicitat regim derogatoriu, astfel încât să fie evitată declararea stării de inactivitate a acestora.
Potrivit datelor Centrului Judeţean al Agenției de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (CJAPIA) Bihor, până la data de 15 iunie au fost depuse 35.298 cereri unice de plată, cu 449 de cereri mai puține decât în anul 2019.
Potrivit legii, activitatea în apicultură poate fi practicată de orice persoană fizică sau juridică, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
Pentru investițiile pe care vor să le facă fermierii românii cu fonduri de la Uniunea Europeană, vor fi disponibili circa 57.685.903 de euro.
Marii contribuabili vor conecta casele de marcat cu jurnal electronic la serverele ANAF în termen de trei luni începând cu data de 1 iulie, în timp ce operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii și mici vor finaliza procesul de conectare până la data de 31 ianuarie 2021.