Prin instrumentele economice pe care le pune la dispoziţie, Biroul regional orădean are menirea de a contribui la întărirea colaborării între IMM-urile din ambele ţări, la promovarea și îmbunătățirea relațiilor româno-maghiare.

Casa Națională de Comerț din Ungaria are scopul de a facilita extinderea activității de comerț pentru acele microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii din Ungaria care dispun de produse și servicii competitive la nivel internațional. Scopul Casei Naționale de Comerţ a Ungariei (MNKH) este de a sprijini întreprinderile cu activitate de export în găsirea de parteneri de afaceri pe piețele internaționale. Trebuie precizat că MNKH are reprezentanțe în 30 de țări de pe 4 continente, activitățile fiind bazate pe doi piloni principali: pe de o parte, prin intermediul experţilor în domeniu, găsirea de noi şi noi firme maghiare care îşi pot dovedi competitivitatea pe piețele externe, iar pe de altă parte (cu ajutorul Birourilor regionale din țările vizate) evaluarea cererii de pe piață, respectiv explorarea de noi oportunităţi de afaceri pentru companiile maghiare. În ultimii ani, prioritatea Casei Naționale de Comerţ a Ungariei (MNKH) a fost sprijinirea întreprinderile mici și mijlocii prin extinderea prezenței economice în țările vecine, printre care și în România, nu numai în sectorul comerțului, ci și în sfera investițiilor, scop în care MNKH şi-a înființat propria societate comercială, și anume Rețeaua de Dezvoltare Comercială Central-europeană SRL, care sprijină activitatea birourilor din opt țări.

Ieri, la adresa din strada Mihai Eminescu nr. 25A din Oradea, în prezenţa directorului MNKH, dl. Skapinyecz Peter, a reprezentantului Biroului Regional -dl. Sarkozi Zoltan, viceprimarul municipiului Oradea - dl. Huszar Istvan şi, desigur, a dlui Constantin Badea, director al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor, a fost inaugurat Biroul Regional Oradea care, de acum înainte, vine în sprijinul firmelor ungare prin oferirea unor servicii complexe de export, ceea ce reprezintă, fără îndoială, o inițiativă inovatoare și progresivă. Prin sistemul de Ghișeu unic, Biroul va putea furniza informații detaliate de piață, acordarea de sprijin în găsirea partenerilor de afaceri, în obținerea autorizațiilor de export, servicii de traducere, interpretare, dar şi activităţi de transport ori logistica necesară. Astfel, firmelor din ţara vecină le vor fi oferite detaliile necesare desfăşurării în cele mai bune condiţii a activităților de export, de la  informaţii privind înfiinţarea unei firme, legislaţie fiscală sau contabilitate, oportunități de privatizare, până la posibilitatea de a obţinere a finanţărilor europene, achiziţii publice, regulamente şi proceduri vamale. Biroul regional orădean este menit, astfel, să ducă la întărirea colaborării între IMM-urile din ambele ţări, contribuind, prin instrumentele economice pe care le pune la dispoziţie, la promovarea și îmbunătățirea relațiilor româno-maghiare.