Viitoarea Sală polivalentă a Oradiei - Ritmul de lucru trebuie îmbunătăţit
Lucrările la construcţia Sălii polivalente sunt în derulare, finanţarea fiind asigurată atât de Compania Naţională de Investiţii, cât şi de municipalitatea orădeană, aceasta contribuind cu 3,5 milioane euro de la bugetul local.
Tot de la bugetul local va fi suportate cheltuielile pentru amenajarea integrală a terenului din jur (parc, utilităţi, parcări şi drumuri de acces), în valoare de 1,7 milioane euro.
„Există toate condiţiile pentru a se lucra. Apreciez că ritmul ar putea fi îmbunătăţit, se poate lucra cu mai mulţi muncitori şi cu un ritm mai bun. Dacă acest ritm se păstrează, probabil că sala va fi finalizată în 2021. Dacă ritmul se îmbunătăţeşte, va fi gata la finalul anului 2020”, susţine primarul Ilie Bolojan, care recunoaşte însă că există un deficit de forţă de muncă în domeniul construcţiilor. Potrivit acestuia, până la sfârşitul acestui an, municipalitatea va finaliza studiul de fezabilitate pentru realizarea racordului la utilităţi, amenajarea drumurilor de acces, a parcărilor şi a unui parc, astfel încât lucrările să se deruleze anul viitor în paralel cu construcţia sălii polivalente. Tot el a anunţat că, bazându-se pe problemele întâlnite în cazul altor săli, specialişti din cadrul primăriei se vor întâlni cu constructorul săptămâna viitoare pentru a discuta remedierea acestora. Printre exemplele date s-a numărat posibilitatea ca în incinta arenei să se poată intra cu camioanele pentru a facilita organizatorilor de evenimente transportarea mai uşoară a echipamentelor.
Directorul economic al Primăriei Oradea, Eduard Florea, a amintit că, iniţial, contribuţia municipalităţii la construcţia sălii polivalente şi amenajarea împrejurimilor era de 3,8 milioane euro, la care se adăuga sumele necesare pentru realizarea racordurilor la utilităţi. În decembrie 2018 a fost necesară o revizuire a documentaţiei, care a modificat aportul municipalităţii: 3,5 milioane euro strict pentru construirea sălii, iar exteriorul a fost preluat integral de Primăria Oradea, valoarea estimată a investiţiei fiind de 1,7 milioane euro. „În total, suma se ridică la aproximativ 5,2 milioane euro, ceea ce reprezintă 19% din valoarea investiţiei. Suma este importantă pentru noi, dar şi realizarea acestui obiectiv este importantă”, a precizat Florea. El a mai menţionat că, în urma discuţiilor avute cu CNI, s-a convenit asupra modalităţii de plată a contribuţiei municipiului la această investiţie. Mai exact, banii vor fi viraţi în două tranşe: jumătate în 2019, jumătate în ultimul an de realizare a construcţiei. „Sperăm să nu mai fie alte actualizări”, a mai declarat Eduard Florea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.