Natura fără frontiere a fost un proiect provocator despre misterioasa dropie și valorile naturale din jurul nostru. Fie că ești dascăl sau elev, respectul față de natură și tot ce ne înconjoară trebuie să fie o permanență.
![Elevii Liceului Ortodox, pe podium - Natura fără frontiere](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/liceul_ortodox1.jpeg&w=337&h=208&zc=3)
Natura fără frontiere a fost un proiect provocator despre misterioasa dropie și valorile naturale din jurul nostru. Fie că ești dascăl sau elev, respectul față de natură și tot ce ne înconjoară trebuie să fie o permanență.
Deși se confruntă la nivel mondial cu bariere impuse vizitelor și schimburilor de experiență între țări, la Liceul Tehnologic „Unirea”' Ştei se derulează, în perioada 2020-2022, proiectul „Creating Digital Dictionaries and Mobile Apps for Learning Foreign Languages”, cu un grant de 26.426 euro.
Cine este Moș Crăciun? Pornind de la această întrebare, am pornit spre o nouă activitate derulată la Școala Balc, de această dată, cu elevii clasei a V-a A.
Peste 450.000 de copii au abandonat școala în ultimii ani. În pandemie, 1.000.000 de copii nu au acces la educația online. Organizaţia Salvaţi Copiii lansează o campanie manifest.
Fondul „Educație pentru azi” își dorește să creeze o viață normală pentru copiii din mediul rural proveniți din familii defavorizate. Acești copii nu au șansa de a deprinde în familie abilități esențiale de viață sau de a avea acces la informație, iar aceste programe sunt menite să le ofere oportunități la învățare pe care, altfel, nu le-ar fi putut avea.
Ziua de 10 decembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Omului, a fost marcată de elevii claselor a IV-a A și B printr-o autentică activitate de educație civică, integrată în cadrul programului Școli Ambasador ale Parlamentului European în România (EPAS), liceul deținând acest titlu din anul 2018.
Tinerii care doresc să se implice în stoparea poluării în Bihor și care vor să învețe mai multe despre ea, sunt invitați să se înscrie la traininguri, workshop-uri și activități în aer liber în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană.
Ministerul Educaţiei a anunţat printr-un comunicat de presă că a semnat contractul de finanțare pentru bursele lunare de 2.350 de lei ale masteranzilor. Universitatea din Oradea nu este cuprinsă în proiect.
Dascălii din Bihor, alături de specialiştii în educaţie, ONG-uri, elevi şi părinţi, sunt invitaţi vineri, 4 decembrie, la o dezbatere gratuită, on-line, despre strategii pentru resursele educaționale deschise în vederea digitalizării educației din România.
O primă serie de 55 studenți ai Universității din Oradea, de la Facultatea de Medicină și Farmacie, au decis să se implice în lupta împotriva pandemiei fiind repartizaţi în trei spitale şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Oradea.