Până mâine, la Şcoala "Dacia" şi Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Oradea, are loc Olimpiada Naţională a Sporturilor la Volei pentru elevii de gimnaziu, o competiţie care adună aproape o sută de copii şi profesori din toată ţara.

Până mâine, la Şcoala "Dacia" şi Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Oradea, are loc Olimpiada Naţională a Sporturilor la Volei pentru elevii de gimnaziu, o competiţie care adună aproape o sută de copii şi profesori din toată ţara.
Peste 125 de liceeni din Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" Oradea au învăţat pentru o zi despre profesii, alături de 55 de angajaţi în companii şi instituţii, în cadrul programului internaţional de orientare profesională Junior Achievement România, "Job Shadow Day".
Secolul al XXI-lea învăluie societatea românească într-o beznă a calității sistemului educațional. Dezinteresul voit față de ceea ce înseamnă cultură și artă tinde să se răspândească tot mai mult.
În ciuda optimismului arătat de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor rezultatele la simulările pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională sunt dezastruoase. La Bacalaureat au luat notă de trecere 29% iar la Evaluare Naţională 33%.
Şcoala Gimnazială nr. 1 Răbăgani a participat, în 4 aprilie a.c., la ediţia a II-a a Proiectului Educaţional Judeţean "Tradiţii folclorice româneşti între trecut şi modernitate", coordonat de prof. Claudia Tişe şi organizat de Şcoala Gimnazială Nr. 1 Oşorhei, director prof. Adriana Indrie.
Activitatea a fost gândită ca un concurs în care 4 echipe formate din elevi au realizat câte un stand de promovare a unui agent economic pe care l-au cunoscut în cadrul activităţii.
Peste 300 de elevi din nouă şcoli din Bihor au participat la finele săptămănii trecute la două activități care au avut ca scop promovarea noțiunii de cetățenie activă şi sensibilizarea elevilor cu privire la necesitatea implicării în activităţile comunităţii.
Aşa cum era de aşteptat, Liceul de Artă Oradea s-a dovedit, de-a lungul timpului, o adevărată pepinieră de talente, talente şlefuite apoi în cadrul facultăţii de arte orădene.
La CN ''Avram Iancu'' Ştei, în perioada 1-5 aprilie, săptămâna „Şcoala altfel" se derulează într-un program sugestiv intitulat „Să ştii mai multe, să fii mai bun'', cu o serie de activităţi în care sunt implicaţi atât elevii, cât şi cadrele didactice.
După ce marţi, 2 aprilie, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" a avut loc festivitatea de deschidere a olimpiadei de „Tehnologii", domeniul „Fabricarea produselor din lemn", ieri elevii au dat prima probă, cea scrisă.