Consiliul Județean Bihor a primit miercuri, 13 iulie, vizita unui grup de elevi de la mai multe licee și colegii din municipiul Oradea.

Consiliul Județean Bihor a primit miercuri, 13 iulie, vizita unui grup de elevi de la mai multe licee și colegii din municipiul Oradea.
Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea a început și ea cursurile școlii de vară, luni, 11 iulie. Datorită numărului mare de elevi, cursurile se vor ține în două serii.
Elevul Petrache Andrei Ovidiu, din clasa a X-a C a Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta a participat la un concurs internațional de poezie cu șapte creații lirice în limba franceză.
Biblioteca Universității din Oradea a fost, luni 11 iulie, gazda primei întâlniri a celor care iau parte la cursurile Universității de Vară, organizată de Departamentul de Arhitectură al Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților – filiala Bihor.
Sala de Conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea va găzdui miercuri, 13 iulie, de la ora 12.00, lansarea volumului „Latinitate, Romanitate, Românitate”, coordonat de conf. univ. dr. habil. Liliana Rotaru.
Cadrele didactice de la Facultatea de Drept a Universității din Oradea, împreună cu studenți de la specializările Drept și Administrație Publică, au desfășurat marți, 5 iunie, workshop-ul profesiilor juridice „Despre profesiile de grefier și executor judecătoresc”.
Un grup de voluntari din Austria, ce fac parte din organizația catolică Opus Dei, se află în Oradea în perioada 4 - 14 iulie. Grupul, format din 9 tinere cu vârste cuprinse între 19 si 23 de ani, este găzduit de către Episcopia Română Greco-Catolică de Oradea, iar unul din beneficiarii proiectului este Centrul de zi pentru copii din cadrul Direcției de Asistență Socială.
Examenele naționale au fost un succes anul acesta, atât la nivel național, cât și la nivel local. În Bihor, promovabilitatea la limba română, la bacalaureat, a fost de 90,17%, iar la evaluare, tot la limba română, 81,27%. Spre deosebire de anii trecuți, Bihorul a avut, în sfârșit, o rată de promovabilitate la bacalaureat mai mare decât media națională.
Universitatea din Oradea se află în plin proces de admitere. Până la sfârșitul lunii, concurenții au la dispoziție 97 de programe de studii de licență, 64 de masterat și 18 de studii doctorale. În total, vorbim de 1.900 de locuri bugetate la licență, 850 de locuri la master și 19 la doctorat.
Psihologul şcolar Ioana Drugaş şi conferenţiarul universitar Marius Drugaş vin în întâmpinarea comunităţii orădene cu un atelier interactiv dedicat noii generaţii de nativi digitali şi familiilor lor, cu scopul de a promova consumul responsabil de tehnologie.