Performanță importantă a Școlii Gimnaziale nr. 2 din comuna Țețchea. Aceasta s-a distins prin activitatea din ultimii 3 ani în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă, fiind premiată în cadrul unei gale care s-a organizat pe 2 ianuarie, la București.
Educaţie
Finanțări, resurse, îndrumare și sprijin - Fii parte din povestea lui Științescu
Fondul Științescu este o mișcare națională care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor, prin experiment, activități practice și joc - acea latură a disiplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.
- 04 Ianuarie 2022
- Citeste
Webinar TopFormalis - Alfabetizarea digitală și media
Cadrele didactice, elevii și studenții preocupați de dezvoltarea personală și dezvoltarea abilităților legate de alfabetizarea digitală și media sunt invitați marți, 18 ianuarie, la un webinar care va pune accentul pe adaptarea la realitățile lumii moderne.
- 04 Ianuarie 2022
- Citeste
Vreau să ştiu - Renașterea
Scriam în ultima recenzie la Istoria lumii din volumele 12-22 despre Evul Mediu că după atâtea secole de suferințe, nedreptăți și nefericiri, omenirea s-a trezit la realitate, a devenit mai înțeleaptă, ar fi dorit să se nască din nou, să retrăiască echilibrul și valorile clasice ale antichității greco-latine, lucru care s-a și întâmplat în perioada imediat următoare a Renașterii (volumul 23).
- 04 Ianuarie 2022
- Citeste
Ștei. Colegiul Național „Avram Iancu” - În Cipru, ultima mobilitate de proiect
În cadrul proiectului Erasmus+ nr. 2020-1-RO01-KA102-078865, cu titlul „Competențe în proiectarea aplicațiilor, o șansă pentru viitor!”, ce se derulează în perioada 2020-2022 la CN „Avram Iancu” Ștei - a cărei conducere este compusă din prof. Cristian Adrian Andru și Cristian-Petru Gavriș, director, respectiv director adjunct - a avut loc, în Cipru, ultima mobilitate de proiect.
- 30 Decembrie 2021
- Citeste
Se vor relua olimpiadele şi concursurile şcolare; Ministrul Sănătăţii vrea ore în clase - Şcoala, spre normalitate
Ministerul Educaţiei a anunţat reluarea celor 76 de probe la olimpiade precum şi a celor 34 de concursuri naţionale. Ministrul sănătăţii se declară un susținător al menținerii școlilor deschise, dar spune că urmează discuții pentru „decizii echilibrate”.
- 30 Decembrie 2021
- Citeste
Vreau să știu - De ce continentul nostru se numește Europa?
... fir călăuzitor prin labirintul istoriei antice desprins din ghemul alcătuit dintr-o vastă bibliografie biblică, istorică, cultural-științifică. Curiozități de felul acesta și alte tablete de terapie culturală care vor urma, izvorâte din nevoia omenească de cunoaștere, fac parte dintr-o carte în curs de elaborare intitulată Istoria lumii repovestită pentru copii care, în aceste vremuri de nefericită pandemie și izolare socială, poate suplini temporar și eficient profesorul de la catedră.
- 30 Decembrie 2021
- Citeste
Fundația Comunitară Oradea - Fondul Științescu Oradea, ediția a IV-a
Fundaţia Comunitară Oradea a lansat miercuri, 22 decembrie, apelul de proiecte pentru programul Fondul Științescu Oradea, ediția 4.0.
- 27 Decembrie 2021
- Citeste
Semnal editorial. Revista „Vreu să fiu profesor” - A apărut un nou număr
Revista „Vreau să fiu profesor!”, editată de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic al Universității din Oradea, a ajuns la cel de-al doilea număr al ei din acest an.
- 26 Decembrie 2021
- Citeste
Universitatea din Oradea - Pași concreți în direcția digitalizării
În pragul Sărbătorilor de iarnă, 880 de studenți și 60 de profesori ai Universității din Oradea au primit tablete și laptopuri noi. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, au fost achiziționate și distribuite către toate facultățile Universității din Oradea echipamente IT.
- 26 Decembrie 2021
- Citeste