Proiectul „Împreună pentru viitor” - finanțat din fondurile UE, în cadrul programului Erasmus+ KA101, care se desfășoară la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” Oradea, în perioada decembrie 2020 - decembrie 2021, a oferit cadrelor didactice din cadrul şcolii orădene șansa de a participa la mobilitatea care a avut loc la Budapesta, în perioada 1-6 noiembrie.
Educaţie
Universitatea din Oradea - Eveniment festiv de Ziua Națională
Departamentul de Muzică din cadrul Facultății de Arte, în parteneriat cu Departamentul de Istorie al Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării și Biblioteca Universității din Oradea vor susține un eveniment festiv dedicat Zilei Naționale a României.
- 24 Noiembrie 2021
- Citeste
Proiect important la Liceul „Nicolae Bolcaș” - Cinci zile fără ecrane
Elevii și profesorii de la Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș au participat, în perioada 15-19 noiembrie, la a doua mobilitate din cadrul proiectului european Erasmus+ „Grandir avec les écrans”, care s-a desfășurat în Macedonia de Nord.
- 24 Noiembrie 2021
- Citeste
Oradea, punct important pe harta învățământului special românesc - Cadrele didactice CSEI nr. 1, formate la standarde europene
16 cadre didactice de la CSEI Nr. 1 Oradea au fost formate în diverse metode și tehnici de intervenție specifice în recuperarea copiilor cu autism.
- 23 Noiembrie 2021
- Citeste
Școala „Avram Iancu” Oradea. Proiect Erasmus+ - „Educația și învățarea despre energia solară”
La Școala Gimnazială „Avram Iancu” Oradea, s-a încheiat cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului „Educația și învățarea despre energia solară” (Solar Power Education and Learning), având ca temă „Schimbul de idei între elevi”.
- 23 Noiembrie 2021
- Citeste
Liceul de Arte din Oradea. Secretele vioarei, cu Alexandru Tomescu - Elevii învață de la maestru
Elevii din școlile românești au foarte puține modele sănătoase după care se pot orienta. Multe dintre ele rămân cantonate în propria autosuficiență. Nu la fel se întâmplă însă în domeniul muzicii clasice unde, cele mai cunoscute vedete, au ales să vină în fața elevilor. Ieri și astăzi, violonistul Alexandru Tomescu a fost la Oradea, unde a făcut cunoștință cu elevii Liceului de Arte.
- 23 Noiembrie 2021
- Citeste
Apel al organizaţiei Salvați Copiii România - Testarea în școli trebuie urgentată
Organizația Salvați Copiii România consideră imperativă și urgentă clarificarea testării periodice a copiilor în școli, extrem de utilă pentru limitarea răspândirii pandemiei și, în acest fel, pentru menținerea școlilor deschise.
- 23 Noiembrie 2021
- Citeste
Ovidiu Predescu, Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea - „Un lord al dreptului”
Sala de Consiliu a Universității din Oradea a găzduit vineri, 19 noiembrie, ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Ovidiu Predescu. Director al publicației „Dreptul” și salvator al acesteia, în repetate rânduri, Ovidiu Predescu este cel căruia cel mai important forum al specialiștilor în drept din România îi datorează, în mare măsură, existența sa postrevoluționară.
- 21 Noiembrie 2021
- Citeste
La Şcoala Internaţională Oradea - Săptămână anti-bullying
La Şcoala Internaţională Oradea s-a desfăşurat recent Săptămâna anti-bullying, care s-a deschis cu Ziua Şosetelor diferite. Astfel, toţi membrii care s-au înscris în campanie au purtat şosete desperecheate, transmiţând că e în regulă să fin diferiţi.
- 21 Noiembrie 2021
- Citeste
Ovidiu Predescu, „un lord al dreptului" - Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea
Sala de Consiliu a Universității din Oradea a găzduit vineri, 19 noiembrie, ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Ovidiu Predescu. Director al publicației „Dreptul” și salvator al acesteia, în repetate rânduri, Ovidiu Predescu este cel căruia „cel mai important forum al specialiștilor în drept din România” îi datorează, în mare măsură, existența sa postrevoluționară.
- 19 Noiembrie 2021
- Citeste