Începând cu luna februarie, la Liceul de Arte Oradea, s-a derulat proiectul educațional „Călătorie în Univers”, coordonat de prof. Salomeea Velea și realizat în parteneriat cu Observatorul Astronomic „Victor Anestin” din Bacău.

Începând cu luna februarie, la Liceul de Arte Oradea, s-a derulat proiectul educațional „Călătorie în Univers”, coordonat de prof. Salomeea Velea și realizat în parteneriat cu Observatorul Astronomic „Victor Anestin” din Bacău.
Sala de festivități a Colegiului Național „Avram Iancu” din Ștei a fost săptămâna trecută, gazda unei activități de consiliere și orientare, desfășurată cu sprijinul comisarului Bogdan Axinte, de la Compartimentul pentru Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Bihor.
Sala mare a Primăriei Oradea a găzduit vineri, 18 martie, festivitatea dedicată proiectului educativ „Școala este șansa ta, împreună vom reuși!”, proiect de prevenire și combatere a abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii de către elevii din categorii dezavantajate.
La LT „Unirea” Ștei acest an a debutat în forță în ce privește fluxurile de mobilitate în cadrul proiectelor Erasmus+ ce se derulează în cadrul instituției, iar elevii „uniriști” devin beneficiarii unor experiențe care, cu siguranță, vor „cântări” foarte mult în pregătirea lor profesională.
Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea are, pentru o săptămână, privilegiul de a adăuga corpului său profesoral un nume de certă valoare. Woraprat Yoelao este lector universitar doctor la Universitatea Neresuan din Thailanda, Facultatea de Afaceri, Economie și Comunicații - Departamentul pentru Turism.
Ministerul Educaţiei a demarat Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Acesta face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro - componenta PNRR nerambursabilă.
Colegiul Tehnic „Traian Vuia” a fost, în perioada 7-10 martie, gazda celei de-a doua reuniuni din cadrul Proiectului Erasmus+ „Volunteerism and Active Citizenship: from Individuals to Organizations - Voluntariat și cetățenie activă: de la indivizi la organizații” 2019 - 2022, proiect care se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.
10 instituții de învățământ din România vor derula proiecte pe teme de educație antreprenorială și agricolă, care vor implica cadre didactice, elevi și consultanți voluntari din comunitatea locală. Printre acestea se numără și două școli din Bihor.
Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bihor încearcă să se adapteze migrației cetățenilor ucraineni și să le ofere condiții echitabile copiilor care vor să-și înceapă sau să-și continue studiile în județ.
La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Bonitas din Oradea, s-au derulat, în perioada 20-26 februarie, o serie de activități specifice din cadrul proiectului Erasmus de mobilitate și schimb de experiență pentru studenți. Proiectul a ajuns la cea de-a cincea mobilitate, iar în perioada 2019-2021, s-au derulat mobilități la școlile partenere din Cehia, Slovacia și Italia.