Toamna vine cu vești bune. Liceul Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău este câștigătorul unui nou proiect în cadrul programului Start ONG, în urma apelului de proiecte din luna septembrie.

Toamna vine cu vești bune. Liceul Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău este câștigătorul unui nou proiect în cadrul programului Start ONG, în urma apelului de proiecte din luna septembrie.
Cercetătorii și pasionații de știință își dau întâlnire pe 30 septembrie la o nouă ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni, cel mai captivant eveniment despre știință și cercetare, în care publicul va avea ocazia să cunoască oamenii din spatele cercetătorilor și să înțeleagă mai bine cât de importantă este munca de cercetare pentru viața de zi cu zi.
Elevii pasionați de matematică, fizică sau informatică se pot înscrie, până pe 11 octombrie, la a X-a ediție a programului „Hai la Olimpiadă!”. Cei selectați se vor putea pregăti gratuit la centrul din Oradea sub îndrumarea unor profesori cu experiență.
Recent a apărut la Editura Evrika Publishing cartea profesorului univ. dr. Paul Magheru, Sinteze de limba și literatura română pentru reușita la bacalaureat și în viață, ediția a patra, revizuită și definitivată.
Admiterea la Universitatea din Oradea este în toi. Astăzi se vor afișa primele rezultate ale sesiuniui de admitere de toamnă la Facultatea de Arte urmând ca cele finale să fie afișate pe 19 septembrie. Cele mai multe locuri bugetate, 24, sunt la „Inginerie economică în domeniul mecanic” la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică.
Noul ordin al ministrului Educației (nr. 5379/2022 privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor), emis săptămâna trecută, îi nemulțumește profund pe elevi. Reprezentanții lor susțin că este inechitabil ca elevii din clasa a V-a să nu mai primească burse de merit, iar cei care fac naveta și au ajuns la liceu să nu mai primească bursă socială.
O largă delegație de reprezentanți ai Facultății Afaceri, Economie și Comunicare a Universității „Naresuan” din Tailanda, una din universitățile de top ale regatului din Asia de sud-est, a fost primită luni de rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău.
Luni, 5 septembrie, ca peste tot în țară, și la Beiuș a sunat clopoțelul. Miile de elevi și sutele de dascăli, care formează comunitatea școlară beiușeană, s-au reunit luni între zidurile venerabilelor așezăminte de învățământ ale unei urbe ce și-a câștigat renumele de citadelă a culturii și educației românești.
Colegiul Tehnic nr. 1 din Vadu Crişului şi-a deschis porţile ieri dimineaţă, la ora 9.00. În acest an şcolar 930 de elevi vor frecventa orele de curs la această instituţie de învăţământ.
Glasuri cristaline, buchete nenumărate de flori, dar mai ales buna dispoziție au fost prezente, ieri, pe străzile urbei de la poalele Munților Apuseni, datorate celor 1.949 de elevi care și-au îndreptat pașii spre cele patru instituții de învățământ din oraș în vederea începerii noului an școlar.