Licențiat în informatică, comunicare sau inginer în telecomunicații sau mecanică - sunt titluri care pot fi obținute chiar dacă lucrezi, ai copii în întreținere sau locuiești departe de Timișoara. Universitatea Politehnica Timișoara dă startul la concursul de ADMITERE pentru formele de învățământ la distanță și cu frecvență redusă începând cu 1 iunie 2024.

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Departamentul de ID / IFR și Educație digitală organizează și desfășoară concursul de admitere pentru programele de studiu la distanță și cu frecvență redusă.

Cursurile și tutorizarea, comunicarea, temele și notele sunt administrate online prin platforma Campus Virtual UPT. Activitățile de laborator, seminar și examenele au loc numai în weekend. Cursurile și cadrele didactice, competențele, titlul și profesia sunt aceleași cu studiile la forma de învățământ la zi. Echipa de suport DeL dedicată ID/IFR îți stă la dispoziție, atât în perioada de admitere, cât și pe parcursul anilor de studiu! 

https://elearning.upt.ro/admitere/ 

 Locuri disponibile la ID și IFR

 Informatică: informaticieni - 3 ani de studiu, învățământ la distanță - Facultatea de Automatică și Calculatoare - 120 locuri

Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații: ingineri - 4 ani de studiu, învățământ la distanță, în colaborare cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale - 50 locuri

Comunicare și Relații Publice: licențiat în comunicare - 3 ani de studiu, învățământ la distanță, în colaborare cu Facultatea de Științe ale Comunicării - 75 locuri

Tehnologia Construcțiilor de Mașini: - ingineri - 4 ani de studiu, învățământ cu frecvență redusă, în colaborare cu Facultatea de Mecanică - 60 locuri

Tipul concursului de admitere

Pentru formele de învățământ ID/IFR, admiterea se desfășoară prin concurs de dosare, criteriul de departajare fiind media de la Bacalaureat. Procedura de admitere poate fi realizată atât fizic (după înscrierea online), la sediul universității, cât și online, prin platforma Enroll admitere.upt.ro

Programele de studiu sunt acreditate de către ARACIS și conferă diplomă de studii superioare de licență în forma de învățământ la distanță/cu frecvență redusă. (conform cu HG607/2014 ) similară cu cea a studenților înrolați la forma de învățământ cu frecvență (la ZI)

 Calendar ADMITERE 2024

Înscriere candidați:     01.06.2024 - 24.07.2021 până la ora 14:00 (fizic și online)

Concurs de dosare:         24.07.2024

Afișare rezultatele concursului: 24.07.2024, ora 20.00

Confirmări Runda I:     25.07.2024, ora 9:00 - 25.07.2024, ora 16.00

Afișare Runda II:           26.07.2024, ora 20:00

Confirmări Runda II:     27.07.2024 - 29.07.2024, până la ora 16.00

Afișare Runda III:         29.07.2024, ora 20:00

Confirmări Runda III:     30.07.2024, orele 09.00 - 14.00

Rezultatele finale:        30.07.2024, ora 20.00

 

Înscrieri fizic și online

Înscrierea la concursul de admitere cu depunerea actelor necesare pentru anul universitar 2024-2025 se poate realiza atât online - folosind aplicația dedicată Enroll, cât și fizic, la sediul facultăților (după înscrierea online).

Tel: 0256 403 300

Mobil: (+4)0725 890 389; (+4)0725 890 988

E-mail:  contact@elearning.upt.ro

 

Metoda de învățământ

Diploma de licență acordată la finalul studiilor este identică cu cea de la forma de învățământ de zi, singura diferență fiind menționarea formei de învățământ. Curricula, cursurile sunt identice cu cele de la forma de învățământ de zi, iar tutorizarea va fi efectuată de către aceleași cadre didactice care desfășoară cursuri la forma de învățământ de zi.

Avantaje ale desfășurării cursurilor prin învățământ la distanță / cu frecvență redusă:

·       cursuri, tutorizare desfășurate online prin platforma Campus Virtual al UPT (www.cv.upt.ro)

·       administrare online note și teme/proiecte

·       comunicare și suport online cu cadrele didactice și secretariat

·       întâlniri față-în-față, în Timișoara (sâmbăta și duminica) pentru seminar, laborator sau proiect. În perioada sesiunii, examenele se vor programa în fiecare weekend (1-2 examene pe weekend).

Studenții ID și IFR beneficiază de suport complet online pe durata studiilor, prin intermediul Campusului Virtual: materiale de curs, teme și activități, note examene, comunicare și interacțiune directă.

Specializări

Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații

Absolvenţii acestei specializări vor deveni specialişti de înaltă performanţă şi competenţă cu o bună pregătire fundamentală în domeniul electronicii şi telecomunicaţiilor, dar în egală măsură pregătiți şi în domenii conexe, astfel încât să se integreze rapid în economia de piaţă.

Ei vor beneficia de pregătire de înalt nivel în domenii de actualitate pe piaţa muncii: transmisii integrate de date şi voce, tehnologii audio-video şi multimedia, programare web, reţele de telecomunicaţii, telefonie fixă şi mobilă, dezvoltare de aplicații online.

Toți absolvenţii ultimelor generații şi-au găsit locuri de muncă în domeniu.  http://www.etc.upt.ro/  

 Informatică 

Absolvenţii acestei specializări vor deveni specialişti informaticieni. Informaticianul în formare trebuie să poată găsi soluţii complete pentru problemele practice de prelucrare a datelor şi pe baza conceptelor generale ale informaticii şi ştiinţei calculatoarelor. Pentru aceasta trebuie să stăpânească pe lângă bazele teoretice ale informaticii şi posibilităţile utilizării practice a acestora. El/ea va trebui să cunoască şi să înţeleagă un spectru larg de aplicaţii din tehnică, respectiv economie. Informaticianul găsește un larg domeniu de activitate în diverse domenii ale tehnicii şi economiei.

Ei vor beneficia de pregătire de înalt nivel în domenii de actualitate pe piaţa muncii: medii de programare, dezvoltare şi administrare sisteme informatice, administrare de reţea, dezvoltare de aplicaţii web.

http://admitere-ac.ro/

 

Comunicare şi relaţii publice

Pentru Comunicare şi relaţii publice (CRP) în regim de învăţământ la distanţă (ID) competenţele, calificările şi diplomele conferite sunt identice cu cele oferite de specializarea la forma de învăţământ cu frecvenţă Comunicare şi relaţii publice, domeniul de licență Științe ale Comunicării. Titlul profesional care se acordă absolvenților la finalizarea studiilor este de “Licenţiat în Ştiinţe ale comunicării”.

Programul de studii Comunicare şi relaţii publice – învățământ la distanță formează absolvenţi capabili să activeze ca specialişti în domeniul comunicării şi al relaţiilor publice pentru activităţi specifice ocupaţiei, desfăşurate în instituţii, societăţi comerciale, organizaţii politice, organizaţii non-guvernamentale etc.: specialist în comunicare și relaţii publice, specialist în relaţiile cu presa, purtător de cuvânt, consultanti în comunicare și relații publice, consultant resurse umane, asistent manager, referent, mediator lingvistic.

http://sc.upt.ro/


 

Tehnologia Construcţiilor de Maşini

Specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini (TCM) defineşte o profesie adaptată evoluţiei economice prezente şi viitoare, conectată la practica europeană şi mondială, în care inginerului mecanic, pe lângă instruirea tehnică de bază de profil Inginerie Industrială, i se formează competenţe operaţionale pentru sectorul productiv în general dar şi pentru sfera serviciilor şi de promovare produs.

Profilul profesional al inginerului TCM oferă absolvenților noștri posibilități diversificate de integrare pe piaţa muncii în sectoare industriale sau de prestări de servicii cum ar fi: producţia de componente, subansambluri sau produse industriale sau manufacturiere, pentru industria de autovehicule (automotive), energetică, transporturi aeriene, navale sau feroviare, echipamente industriale, produse electrocasnice, aparate de măsură și control, mecanică auto, întreținere şi reparații în domeniul mecanic.

http://mec.upt.ro/

Ce spun studenții și absolvenții specializărilor la ID și IFR

 

Experiența mea de studentă la distanță a fost o călătorie unică și personală, cu provocări distinctive, având o vârstă înaintată. Am explorat tehnologia modernă, am fost provocată să utilizez diverse platforme online și instrumente educaționale, ceea ce este vital în lumea digitalizată de azi

Loredana Valeria Maior, studentă CRP ID, anul II

De ce am ales IFR?

Simplu, pentru că având un loc de muncă nu îmi permitea timpul să încep o facultate la zi. Pentru mine a fost ceea mai bună și avantajoasă alegere programul ID/IFR, deoarece acesta efectuându-se doar în weekend, mi-a permis sa îmi organizez timpul petrecut atât cu facultatea cât și cu familia mea.”

Timea Boroș - studentă Tehnologia Construcțiilor de Mașini, IFR

 „Am ales să studiez la ID pentru că flexibilitatea pe care o implică acest sistem de învățământ (activitățile se desfășoară numai în weekend!) îmi oferă o libertate extrem de mare în a-mi organiza orele de studiu în așa manieră încât să nu îmi afecteze programul de muncă. ”

Gabriela Trutan - studentă Informatică, ID

 „Acei 4 ani la ID au fost o adevărată provocare, deoarece am reușit să găsesc un echilibru între familie, serviciu și universitate, în care am reușit să îmi depășesc așteptările, limitele și să mă descopăr. Ca student la distanță, mi-am lărgit orizontul și mi-am conturat viitorul. După 20 de ani ca și operator producție în cadrul unei multinaționale, în urma studiilor din cadrul anilor de facultate, cariera mea s-a schimbat. Prezentul meu de astăzi se datorează celor 4 ani ca și studentă la ID.”

Iuliana Covaci - absolventă Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații ID - promoția 2011

  

Informații suplimentare:

Website CeL: https://elearning.upt.ro/admitere/

Facebook: https://www.facebook.com/CIDUPT

Twitter: http://twitter.com/elearning

Instagram: @elearning_upt

Youtube: http://www.youtube.com/user/cidupt

 

Contact

Departamentul de ID/IFR și educație digitală

elearning.upt.ro

tel: 0256 403300

Mobil: (+4)0725 890 389

(+4)0725 890 988

E-mail: contact@elearning.upt.ro