Clasele a VIII-a în faţa primelor teste simulate din 2016 - Mii de elevi în febra examenelor
În jur de 5.500 de elevi de clasa a VIII-a din Bihor au susţinut ieri prima simulare a unui examen naţional din 2016, cea la Evaluarea Naţională. Prezenţa a fost una record, 93%, o dovadă clară că elevii încep să privească cu seriozitate simulările.
Doar 387 de elevi, dintr-un total de 5.492, au lispit la prima probă a simulării Evaluării Naţionale, la limba şi literatura română. Asta înseamnă o rată de prezenţă de 93%, cu aproape trei procente mai mare decât la simularea de anul trecut. "Prezenţa este o dovadă clară că elevii sunt conştienţi de importanţa simulării în vederea examenului final din vară", a spus Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor.
Notele care vor fi obţinute nu se vor trece în catalog decât dacă elevul va solicita acest lucru. Este însă clar că multe dintre cadrele didactice vor dori să îi recompenseze pe elevii care au fost serioşi şi au învăţat pentru examen.
"În urma analizării rezultatelor, IŞJ Bihor va lua măsuri de monitorizare, control şi remediere, acolo unde acest lucru se va impune. Subiectele au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe site-ul dedicat în noiembrie anul trecut şi au respectat nivelul de materie parcurs conform programei. Corectarea va fi făcută de doi profesori din unitatea şcolară în care s-a dat examenul, dintre care unul predă la clasă", a explicat, pentru Crişana, Claudiu Damian.
Subiecte medii ca dificultate
Şi anul acesta subiectele au fost de nivel mediu, astfel încât elevii să fie capabili să obţină punctaje bune. La primul punct, elevii au avut de rezolvat 5 cerințe pe baza poeziei "Vârful dealului" de Ion Pillat. Şi punctul B a vizat aceeaşi poezie, elevilor cerânu-li-se să redacteze o compunere de 150-250 de cuvinte în care să demonstreze apartenenţa ei la pastel şi să precizeze două trăsături ale pastelului, cu exemple din text. Pentru rezolvarea subiectului I elevii au primit 42 de puncte.
La subiectul al II-lea, răsplătit cu 36 de punte, elevii au avut de răspuns la 6 cerințe formulate pe baza textului "Grupa Munților Banatului - Piticii Carpaților" scris de Dănuț Călin şi publicat în Terra Magazin şi de redactat, în 150-250 de cuvinte, o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei excursii.
Conform calendarului, astăzi se va desfășura proba la Matematică, iar miercuri va avea loc proba la Limba și literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale). În judeţul Bihor cea de-a treia probă va fi susţinută de 1.189 de elevi, 1.147 vor da probă la limba maghiară, 27 la limba slovacă şi 18 la germană.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.