Elevii de la Liceul "Aurel Lazăr" iau atitudine - Fenomenul sărăciei şi cum poate fi combătut
În jur de 100 de elevi au participat, ieri, la prima activitate din proiectul Speranţă pentru viitor "Noi - copiii soarelui", desfăşurat de Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" în cadrul programului Euroscola. Elevii au aflat primele lucruri despre anvergura fenomenului sărăciei şi cum poate fi el combătut.
După ce vineri Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" a fost gazda lansării oficiale a proiectului, marţi a desfăşurat prima activitate în cadrul lui, o prezentare şi o dezbatere pe tema sărăciei. Evenimentul s-a ţinut în sala festivă a liceului, în prezenţa directorului Gheorghe Tirla, a directorului adjunct Rodica Juncu şi a aproximativ 100 de elevi. Aceştia au aflat în ce constă proiectul şi cum se pot implica, ce este sărăcia şi care sunt cauzele şi efectele acesteia. Astăzi va avea loc o altă activitate, în aceeaşi sală festivă, în care se va vorbi despre organizaţiile şi fundaţiile naţionale şi internaţionale care luptă pentru combaterea sărăciei şi despre personalităţi şi vedete care s-au implicat încercând să schimbe ceva.
Pe durata derulării proiectului, cei 24 de elevi împreună cu profesorii coordonatori - prof. dr. Carmen Chira şi prof. Floare Gavra și-au propus să desfăşoare o paletă variată de activități prin care să își arate solidaritatea față de comunităţile defavorizate - copii şi adulţi - și să responsabilizeze opinia publică în direcția implicării active a cetăţenilor pentru a o sprijini. De asemenea, intenția și speranța participanţilor la acest proiect este de a oferi un exemplu comunităţii locale în direcția continuării proiectului dincolo de competiția Euroscola, prin organizarea în mod constant a activităţilor şi evenimentelor similare şi în favoarea altor tipuri de grupuri defavorizate, acţiuni care să promoveze drepturile omului şi demnitatea umană, o atitudine de responsabilitate și de solidaritate față de comunitățile nevoiaşe, de mobilizare a iniţiativei publice, stimulând astfel implicarea directă a populaţiei, şi în special a tinerilor, în activități care să ofere sprijin concret persoanelor marginalizate şi în nevoi, având ca efect pe termen lung diminuarea sărăciei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.