Elevii Liceului de Arte nu au lăsat ca luna martie să treacă fără a fi celebrat momentul așa cum se cuvine, prin interpretare muzicală, scenete și crearea de machete și mărțișoare inspirate din opera lui Ion Creangă.

1 martie este o dată încărcată de semnificații pentru cultura românească. Simbolistica șnurului alb-roșu s-a contopit cu zestrea culturală lăsată de Ion Creangă, cel care a colorat copilăria tuturor cu poveștile sale și a cărui zi de naștere coincide cu frumoasa zi de Mărțișor. Prin urmare, elevii Liceului de Arte nu au lăsat ca luna martie să treacă fără a fi celebrat momentul așa cum se cuvine, prin interpretare muzicală, scenete și crearea de machete și mărțișoare inspirate din opera marelui clasic.

„Specificul unității noastre școlare permite o îmbinare armonioasă între disciplinele de cultură generală și arte, scopul acestor activități fiind atât consolidarea muncii în echipă, cât și apropierea elevilor de tot ceea ce înseamnă valoare și cultură, prin abordarea interdisciplinară a programei școlare”, se afirmă într-un comunicat al Liceului de Arte.

Coordonatorii activității au fost profesorii Florica Mocoi, Florina Toma, Daniela Vereș (limba română), Aurica Bonțu (canto popular), Anamaria Iștoc (arte vizuale) și Alex Seretoc (percuție).