Sărbătoare la Liceul Tehnologic Special Nr.1 Oradea - Ziua Națională a Meseriilor
Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea a sărbătorit luni, 11 martie, Ziua Națională a Meseriilor, eveniment coordonat de prof. Georgia Serte.
Alături de directoarea Alina Vese și directoarea adjunctă Alexandra Micula, prof. Georgia Serte a subliniat importanța și diversitatea tuturor profesiilor, precum și rolul școlii profesionale speciale în peisajul educațional bihorean. De la artizani tradiționali, la tehnicieni specializați în domenii moderne, meseriile acoperă o gamă largă de activități și competențe.
„Această zi servește drept oportunitate de a evidenția rolul vital pe care îl joacă meseriile în societate, prilej cu care Liceul Tehnologic Special Nr.1 Oradea a prezentat și oferta educațională pentru anul școlar 2024-2025. De la constructori și mecanici, la bucătari, horticultori și stiliști, fiecare meserie aduce o contribuție unică și valoroasă. Meseriașii sunt adesea stâlpii pe care se sprijină infrastructura unei societăți, asigurând funcționarea fluentă a acesteia. Prin acest eveniment am încercat să încurajăm tinerii cu cerințe educaționale speciale să exploreze opțiunile de carieră în domeniul meseriilor. A fost o ocazie de a sublinia călătoriile de învățare și dezvoltare continuă în aceste domenii, promovând respectul pentru muncă și excelență în fiecare profesie. Ne dorim ca și ei să-și atingă potențialul maxim și să-și găsească locul în societate, alături de noi, pentru că, împreună, vom construi o comunitate puternică și rezilientă. Este important să nu uităm valoarea tradițiilor și meșteșugurilor care au fost transmise de-a lungul generațiilor. S-a pus accent pe importanța parteneriatului școală - familie - agenți economici și posibilitatea inserției pe piața muncii a elevilor cu cerințe educaționale speciale și nu numai”, a menţionat directoarea adjunctă Alexandra Micula.
Elevii Liceului Tehnologic Special nr. 1 Oradea, de la calificările bucătar, horticultor, frizer - coafor - manichiurist - pedichiurist, zugrav, ipsosar, vopsitor, tapetar, tâmplar universal, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, și-au prezentat realizările din acest an școlar în cadrul unei expoziții, iar elevii de la calificarea confecționer produse textile au organizat o scurtă prezentare de modă. De asemenea, elevii și-au exersat măiestria în atelierele de lucru din cadrul Caravanei meseriilor, unde, sub îndrumarea profesorilor, au desfășurat activități practice în cadrul cărora și-au putut demonstra abilitățile, pasiunea și simțul artistic.
La eveniment au participat: inspectorul şcolar general Horea Abrudan, fostul deputat Florica Cherecheș, inițiatoarea Legii 66/2019, inspectorul şcolar de specialitate pentru învățământul special Elena Erdeli, inspectorul școlar pentru învățământ profesional și tehnic Daniela Vîlceanu, Leontina Daragiu - reprezentanta Instituției Prefectului Județul Bihor, Bekesi Csaba - directorul AJOFM Bihor, Pantazi Teodora - directoarea CSEI nr.1, agenți economici, cadre didactice, părinți și elevi.
„Considerăm că azi am dat dovadă că suntem o echipă, o echipă constructivă, care îşi doreşte un viitor mai bun pentru aceşti elevi cu cerinţe educaţionale speciale”, a subliniat directoarea adjunctă a instituţiei, Alexandra Micula.
Elevii care urmează cursurile acestei școli beneficază de cazare gratuită în internatul școlii, masă gratuită la cantina școlii, programe de terapii specifice, burse de merit, burse tehnologice, și burse sociale. Pentru anul școlar 2024 - 2025, școala are 48 de locuri în clasa a IX-a.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.