Universitatea din Oradea - Punct final în patru proiecte importante
Universitatea din Oradea pune punct la nu mai puțin de patru proiecte derulate prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI). Unul a privit eficiența învățământului superior, altul dotarea unor laboratoare, altul antreprenoriatul și ultimul cercetarea nanomaterialelor.
Conferința de închidere a proiectelor a avut loc ieri, de la ora 13.00, în sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea. Au participat directorii celor patru proiecte, Ligia Burtă, Vesselenyi Tiberiu, Vasile Aurel Căuș și Vasile Laslo.
„În cadrul proiectului pe care l-am condus și prin care am încercat să promovăm Universitatea din Oradea au fost vizați 3.000 de elevi din 32 de licee din 4 județe: Sălaj (7 licee), Satu Mare (6 licee), Maramureș (6 licee) și Bihor (13 licee). S-au parcurs 3.500 de kilometri. A fost un proiect frumos, colorat, cu o participare activă. Pentru Universitatea din Oradea acest proiect a fost un mare pas înainte”, a spus Ligia Burtă, directorul proiectului „Creşterea capacităţii instituţionale prin eficientizarea accesului la învăţământul superior la Universitatea din Oradea”. Proiectul s-a întins pe 6 luni și a avut un buget de 211.000 de lei.
Prof. univ. dr. Vesselenyi Tiberiu a vorbit despre proiectul pe care l-a coordonat, „Cercetare de excelenţă la Universitatea din Oradea în domeniul nanomaterialelor”, un proiect cu o finanțare de 91.000 de lei.
„În cadrul proiectului am reușit să dotăm câteva laboratoare cu materiale și să facem mai multe sesiuni de training”, a spus, printre altele Vesselenyi Tiberiu.
Despre „Laboratorul didactic de monitorizare a vulnerabilităţii unor culturi horticole şi evidenţierea unor markeri de stres la efectele schimbărilor climatice”, un proiect în valoare de 275.000 de lei, a vorbit directorul de proiect – conf. univ. dr. Vasile Laslo, iar despre „Antreprenor pentru România”, proiect în valoare de 84.000 de lei, directorul de proiect conf. univ. dr. Vasile Aurel Căuș.
Bugetat de Ministerul Educației Naționale, Fondul de Dezvoltare Instituţională are ca scop susţinerea proiectelor de dezvoltare instituţională de la nivelul universităţilor de stat din România, în vederea creşterii capacităţii instituţionale şi a îmbunătăţirii calităţii sistemului naţional de învăţământ superior.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.