Vizitatorii au făcut cunoştinţă cu atelierele și laboratoarele şcolii - Porţi deschise la Colegiul Șaguna
Astfel, la cabinetul de legislație rutieră, sub coordonarea profesorilor Alexandrina Simona Negrean și Gretta Postole au avut loc activități de simulare auto, exerciții de conducere, efectuarea unor ornamente de Paște, precum și realizarea unor roboței. În cele două saloane de estetică s-au realizat coafuri, manichiură și machiaje inedite. Celor prezenți li s-au explicat diferitele tehnici de coafură, iar unii invitați au fost coafați, tunși sau li s-a făcut manichiura, de către elevii şcolii. Activitățile din salonul I de coafură au fost coordonate de maistrul Csilla Crișan și prof. Elisabeta Sabău, iar la salonul II, activitățile s-au desfășurat sub îndrumarea maistrului Luminița Abrudan și a prof. Marta Sipos. O altă activitate derulată, de această dată în laboratorul de gastronomie, a fost realizarea de către elevi de dulciuri și gustări, împreună cu invitații. Virginia Ciurez, coordonatoarea activității, şi profesorii Otilia Bogojel și Marina Pop s-au asigurat că toți savurează din bunătățile preparate. Totodată, în salonul de tehnici de servire, elevii de la profilul organizator-banqueting au aranjat o masă festivă pentru a-și demonstra calitățile specifice profilului lor.
Atelierele de textile au fost inundate de vizitatori curioși
La atelierul de tâmplărie coordonatorii prof. Dumitru Clitan și Pompei Chioran au organizat o expoziție cu produse de artizanat și sculptură. La atelierul mecanic sub coordonarea profesorului de instruire practică Fănel Chiriac s-a montat și demontat un motor și s-a explicat rolul și funcționarea părților componente ale acestuia. Atelierele de textile au fost și ele inundate de vizitatori curioși. Aceștia au asistat la realizarea de haine din materiale reciclabile și la ornamente de Paște - activitate coordonată de prof. Simona Lăcătușu și Cristina Olar, iar maistrul Ana Vicaș a realizat, împreună cu elevii școlii și invitații, papioane din mătase la atelierul de croitorie. Profesorii Violeta Varga și Camelia Koka au derulat ateliere de creație pe teme pascale, efectuând picturi pe figurine de ghips și felicitări din origami. Nici profesorii de discipline teoretice nu s-au lăsat mai prejos. În cadrul unui atelier de lucru, profesorii de limbi moderne Angela Bungău, Ramona Chișiu și Felicia Holhoș au stimulat interacțiunea lingvistică a elevilor într-o activitate de învățare non-formală. Tot într-o atmosferă relaxată și-au desfășurat activitatea și profesorii Alexandrina Teușdea şi Dorin Maszarik, alături de inginerul Adrian Moț. Aceștia au făcut mai multe experimente: electroliza sulfatului de cupru, circuite electrice din portocale și cartofi, experimentul cu mașina Van der Graff și mici construcții de mașini propulsate de baloane cu aer.
„Toți cei implicați în activități au constatat impactul pozitiv al acestora asupra elevilor, care au interacționat cu profesorii lor și cu colegii din alte școli. Feedback-ul oaspeților a fost, de asemenea, unul favorabil, viitorii liceeni integrându-se cu succes în mijlocul colegilor mai mari", a spus Răzvan Vonea, directorul Colegiului Tehnic „Andrei Șaguna".
Comentarii
Nu există nici un comentariu.