Workshop în Băile Felix - Despre fraudele economice în Europa
Specialiști în drept penal și financiar din cinci țări europene au participat ieri, la Băile Felix, la un workshop cu tema „Protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene prin mijloacele dreptului penal - aspecte specifice: frauda TVA”.
La festivitatea de deschidere au participat prorectorul responsabil cu Managementul Cercetării şi Relaţii Internaţionale al Universității din Oradea (UO) - Eugen Macocian, decanul Facultății de Drept din cadrul UO - Valentin Mirișan, decanul Facultății de Drept a Universității din Miskolc - Farkas Ákos și Daniel Bădulescu, din partea Senatului UO.
Decanul Facultății de Drept a UO a vorbit despre proiect, în timp ce prorectorul a prezentat în linii mari Universitatea.
„În ultimii 20 de ani Uniunea Europeană a început să se confrunte cu probleme noi care vizează dreptul penal și financiar, iar în acest context un workshop care ne ajută să învățăm unii de la alții și să ne împărtășim experiențele în domeniu este mai mult decât util”, a spus Farkas Ákos.
Lucrările workshop-ului s-au desfăşurat la Complexul Hotelier Lotus Therm Spa&Luxury Resort din Băile Felix.
Printre invitați s-au aflat prof. dr. David Hummel - Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, prof. dr. Gerhard Danneker - Universitatea din Heidelberg, dr. Kai Sackreuther - procuror Parchetul Mannheim, prof. dr. Robert Kert - Universitatea de Economie şi Afaceri din Viena, dr. Vincenzo Carbone - avocat Baroul Roma, dr. Stefan Schumann - Universitatea din Linz, dr. Polyxeni Tsouli - Curtea de Apel Thessalonik, conf. univ. dr. Éva Erdős - director al Departamentului de Drept Financiar, Facultatea de Drept - Universitatea din Miskolc, conf. univ. dr. Judit Jacsó - prodecan Facultatea de Drept - Universitatea din Miskolc, dr. Nóra Rácz - auditor, consultant fiscal Leitner Leitner Partner, Budapesta, Diego Di Giuseppe - Universitatea din Lisabona, Alin Leucea - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea - Secţia Urmărire Penală și Radu Dacin - avocat Baroul Bihor.
Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Drept din cadrul UO, în parteneriat cu Facultatea de Drept de la Universitatea din Miskolc și a făcut parte din proiectul „Criminal law protection of the financial interests of the EU - Focusing on money laundering, tax fraud, corruption and on criminal compliance in the national legal systems with reference to cybercrime”.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.