A fost nevoie de două tururi ca să se decidă noul rector după ce, în primul, "câştigători" au fost cei care şi-au anulat votul. 20 de universitari au făcut în aşa fel încât cele 5 voturi pe care Florian Bodog le-a avut în faţa lui Constantin Bungău să nu mai conteze. Ieri însă, nicio literă din regulament nu a mai stat împotriva fostului şi actualului rector Constantin Bungău.

Suspans la Universitatea din Oradea. După "victoria” fără câştigător de pe 18 aprilie când Florian Bodog a avut 442 de voturi, iar Constantin Bungău 437, Biblioteca Universităţii a fost gazda turului doi al scrutinului. Cele cinci voturi care i-au diferenţiat pe câştigători nu i-a liniştit pe niciunul, din două motive. Pe de o parte pentru că cei 20 care şi-au anulat voturile ar fi putut schimba lejer soarta alegerilor (lucru de înţeles dacă ne gândim că în turul doi nu mai avea nicio importanţă, nici măcar simbolică, actul de protest la adresa "sărăciei” ofertei electorale), iar pe de altă parte pentru că exista posibilitatea ca la urne să nu mai fie 901 candidaţi ca la primul tur, sau să fie mai mulţi (drept de vot au avut 1.013 electori, cu 112 mai mulţi decât se prezentaseră). Aşadar, cele 5 voturi nu dădeau niciunuia dintre candidaţi siguranţa că va câştiga sau va pierde.  

Primele semne au pus şi ele paie pe foc. Dacă pe 18 aprilie, până la ora 14.00, votaseră 628 de persoane, ieri, până la 13.30 votaseră deja 660 de electori (65,15%) ceea ce arăta o prezenţă mai mare la vot. La 17.00, la închiderea urnelor, era foarte clar că cele 5 voturi în plus nu mai aveau nicio importanţă. Votaseră 43 de electori în plus faţă de turul I (de la 901 la 944), adică prezenţa ajunsese la un maxim nemaiîntâlnit în istoria alegerilor Universităţii din Oradea, de 93,18% (de la 88,94% în turul I). Mai rămânea de văzut, după numărarea voturilor, dacă ieşiseră la urne cei care se temeau să nu câştige Florin Bodog sau cei care voiau să-i consolideze victoria.

La finalul numărătorii rezultatul scrutinului a fost de 481 voturi pentru Bungău, în timp ce Bodog a strâns 442 de voturi, în timp ce 19 voturi au fost anulate şi 2 albe.

"Le mulţumesc tuturor colegilor care m-au votat şi în acelaşi timp vom ţine cont şi de opinia celor care nu au votat şi cu toţii împreună să continuăm ceea ce am făcut bine, aşa cum mi-am propus şi în planul managerial, astfel încât universitatea noastră să crească” a spus rectorul Bungău. În privinţa numirii noiilor prorectori acesta a menţionat că în prima săptămână după Paşti îi va desemna.