Liceul de Arte din Oradea. O nouă generaţie de artişi - Şi-au deschis aripile spre lume
Momente emoţionante la Liceul de Arte din Oradea. Vernisajul lucrărilor de certificare a calificării profesionale a elevilor din clasele a XII-a de la Arte Plastice a consfinţit atât zborul în lume al unei generaţii excepţionale de elevi, cât şi despărţirea şcolii de una dintre cele mai iubite profesoare, Doina Tătar.
Generaţia de anul acesta de la Arte Plastice a fost ultima ca profesor-diriginte pentru Doina Tătar, cea care şi-a petrecut aproape trei decenii din viaţă îndrumând zeci de mii de elevi, unii dintre ei ajunşi în mari instituţii culturale europene. Tocmai de aceea, cu ocazia vernisajului lucrărilor de certificare a calificării profesionale a elevilor din clasele a XII-a de la Arte Plastice directoarea Mihaela Bondor i-a oferit, cu emoţie, un buchet de flori.
„Rolul artistului, într-o lume tot mai supusă convenţiilor, este acela de a crea, de a depăşi în multe situaţii aceste convenţii. Sunt convinsă că cei mai mulţi dintre voi nu au ales această specializare la îndemnul părinţilor sau al altcuiva, ci aţi făcut aşa cum aţi simţit. Rolul vostru este să faceţi lumea mai bună şi mai frumoasă” a spus directoarea.
Foarte emoţionant a fost şi discursul Doinei Tătar, aplaudat de elevi şi colegi: „Este ultima mea generaţie ca profesor-diriginte înainte de a mă retrage în propriul atelier. Acest atestat este un certificat care oglindeşte atât munca noastră, a cadrelor didactice, încă de când eraţi micuţi, cât şi strădaniile voastre. Facem parte dintre cei cu suflet larg şi punem bucăţi din el în tot ceea ce creăm. Cred că în această devenire a voastră, ca artişti, drumul contează mai mult decât rezultatul. Drumul vostru se încheie aici, dar vă va permite să continuaţi, să adânciţi ce aţi învăţat. Frumosul, în orice lume vom trăi, va învinge întotdeauna”, a spus Doina Tătar.
Ca şi în cazul Departamentului de Muzică, munca profesorilor este vizibilă în ceea ce produc elevii, prin componenta ei practică. Aşa se face că lucrările expuse i-au lăsat pe toţi cu gura căscată, mai ales că au fost din domenii diverse, de la grafică şi pictură la ceramică, arte textile, design industrial şi vestimental sau arhitectură.
Evenimentul s-a încheiat cu o paradă a modei în care elevii au dat frâu liber imaginaţiei, fiind răsplătiţi cu aplauze.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.