Talent și dăruire la Festivalul „Special Kids” - Copii speciali pentru copii speciali
Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea a fost vineri, 3 iunie, gazda celei de-a VIII-a ediții a Festivalului „Special Kids”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea și s-a dorit un dar de la copii speciali pentru copii și tineri speciali, cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Copiilor de pretutindeni.
La ediția din acest an a festivalului, ieri, pe scena Palatului Copiilor și Elevilor Oradea, au urcat atât elevii de la CSEI Nr. 1 Oradea, care au prezentat momentele pregătite, cât și invitații lor, copii și tineri, cu și fără CES, din alte școli și organizații: CSEI Orizont, Asociația Down Oradea, Ceata lui Pițigoi de la Uniunea Femeilor Bihor Oradea, precum și de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea. Festivalul „Special Kids” a debutat în anul 2008, ca activitate în cadrul unui proiect Comenius, prilejuită de vizita partenerilor internaționali, și s-a transformat, de-a lungul anilor, într-o tradiție, un festival concurs anual realizat la diferite nivele: județean, interjudețean, național sau internațional după caz, fiind parte integrantă din diverse alte proiecte internaționale sau din CAEN/CAERI.
Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, Uniunea Femeilor Bihor Oradea, Asociația CES – Colaborăm. Educăm. Sprijinim, dar și cu Asociația SOS Autism Bihor și Asociația Down Oradea, în calitate de beneficiari ai evenimentului. Ediția din acest an a festivalului s-a derulat ca activitate de diseminare a primelor rezultate obținute în cadrul parteneriatului strategic între şcoli „Valuing play”, proiect finanțat în cadrul Programului Erasmus+, KA1 în perioada 2015-2017, prin intermediul ANPCDEFP.
Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea este partener în acest proiect alături de alte trei grădinițe și școli din Letonia, Italia și Macedonia. „Scopul proiectului este dezvoltarea unor resurse de predare a formelor specifice dramei: teatru, teatru de păpuşi, teatru de umbre și teatru experienţial la copii de vârstă preşcolară şi şcolară mică”, ne-a declarat prof. Teodora Pantazi, coordonatorul proiectului și președintele Asociației CES.
Echipa de proiect de la CSEI Nr. 1 Oradea, împărțită în cinci echipe, a încercat, pe parcursul ultimelor luni, să găsească cele mai eficiente modalităţi de valorizare a jocului scenic, în diferitele sale forme, în vederea exprimării emoționale autentice și a dezvoltării personalităţii de la cele mai fragede vârste.
„Dincolo de diseminarea proiectului și valorizarea persoanelor cu dizabilității, scopul suprem al acestui eveniment a fost de a oferi sprijin financiar în vederea continuării terapiilor și activităților educative pentru copiii și tinerii de la Asociația SOS Autism Bihor și Asociația Down Oradea”, a conchis interlocutoarea noastră.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.