Cetatea Oradea a găzduit marți, 10 mai, expoziția de atestat a elevilor de la Liceul de Arte. Au expus elevi de la Modă, Design, Pictură, Grafică, Arte textile și Arhitectură. Atmosfera a fost completată de corul secției de Muzică a Liceului.

Atmosferă frumoasă ieri, în Cetatea Oradea. Elevii erau entuziasmați de ce reușiseră să creeze, dar, în ochii unora, se putea citi și tristețea că anii de liceu se încheie.    

„Este un moment unic pentru Liceul de Arte. Cred că este cea mai spectaculoasă expoziție pe care a organizat-o vreodată școala noastră, atât calitativ, cât și cantitativ. Niciodată Liceul de Arte, în decurs de 32 de ani, nu a avut atât de multe grupe la atelierele de specialitate. Există două grupe de Pictură, două grupe de Grafică, două grupe de Arhitectură și apoi grupele de Design, Arte textile și Design vestimentar. Expoziția este spectaculoasă și le mulțumesc profesorilor pentru munca extraordinară și elevilor pentru efortul deosebit pe care l-au depus. În fiecare lucrare este o parte din sufletul lor și toate la un loc formează sufletul Liceului de Arte”, a spus directoarea Liceului de Arte, Mihaela Bondor care a ținut să sublinieze că „după opt ani, în sfârșit, ni s-a îndeplinit visul. A terminat încă o generație de arhitecți și de designeri”.

A urmat directoarea adjunctă Nagy Gabriella, care i-a surprins pe toți cu noua ținută: „este un moment festiv pentru noi și în semn de recunoștință am ales să port o rochie creată de elevii mei talentați. În general, când admirăm hainele create de elevi ne întrebăm dacă se potrivesc cu noi, dacă le-am purta. Fiecarea creație poartă ceva din personalitatea creatorilor. La noi în școală este o atmosferă de frumusețe și armonie și vă doresc ca această atmosferă pe care ați creat-o și în care ați trăit să o găsiți și mai departe în viața voastră”.

Invitatul special al evenimentului a fost criticul de artă Ramona Novicov.

„Trăim un moment de sărbătoare și sărbătoarea aceasta este cu atât mai importantă și mai puternică cu cât suntem împreună. Suntem într-un loc care consacră valori. Faptul că suntem aici în fiecare an este o recunoaștere a valorii Liceului de Arte din Oradea. O recunoaștere a valorii plasticienilor și muzicienilor. E un moment de triumf al multor ani de lucru cu generațiile de elevi. Sunteți pe un prag. Un prag în care lăsați în urmă școala și vă îndreptați spre lumea academică. Vă așteaptă o nouă provocare. În Oradea sau în altă parte vă veți putea deschide și mai tare aripile creației”, a spus criticul.

Discursurile s-au încheiat cu un moment special pregătit de Catedra de Design Vestimentar: o paradă a modei în care elevii și-au etalat creațiile.