Preşedintele SUA, Joseph Biden, consideră că omologul său din Rusia, Vladimir Putin, este „criminal", avertizând că liderul de la Kremlin „va plăti" pentru ingerinţele în scrutinul prezidenţial din 2020.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, consideră că omologul său din Rusia, Vladimir Putin, este „criminal", avertizând că liderul de la Kremlin „va plăti" pentru ingerinţele în scrutinul prezidenţial din 2020.
Miniştrii de externe ai Statelor Unite, Germaniei, Franţei, Italiei şi Marii Britanii şi-au reafirmat angajamentul faţă de o soluţie politică a conflictului din Siria, la împlinirea a 10 ani de la izbucnirea revoltei contra preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
Atacul care a vizat o navă comercială iraniană în Marea Mediterană probabil a fost comis de Israel, anunţă Ministerul de Externe de la Teheran, avertizând că Iranul ar putea riposta la acest incident.
Comisia Europeană nu a ştiut să organizeze achiziţia de vaccinuri anti-Covid-19, a declarat duminică premierul ungar Viktor Orban, care a susţinut că Ungaria „ar avea acum mari probleme” dacă nu ar fi comandat şi vaccinuri din Rusia şi China.
Un vas cu navigatori români a fost răpit în largul coastelor statului Benin. Ministerul Afacerilor Externe a convocat celula de criză.
Regimul militar care a preluat puterea prin forţă în Myanmar o acuză pe Aung San Suu Kyi, fost premier de facto, că a primit ilegal suma de 600.000 de dolari şi aur, informează BBC News.
Milioane de site-uri din întreaga lume au picat miercuri după ce un incendiu puternic a distrus integral un centru de date şi parţial un altul, ambele flate în Strasbourg, Franţa, şi controlate de compania franceză de cloud computing OVH.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a decis să faciliteze accesul la arhive clasificate de peste 50 de ani, inclusiv la cele asupra războiului din Algeria, după cum a preconizat raportul istoricului Benjamin Stora.
Coreea de Sud şi Statele Unite au ajuns la un acord asupra contribuţiei financiare a Seulului la prezenţa militară americană în ţară, a anunţat luni Seulul, în prima zi a manevrelor militare anuale comune, relatează France Presse.
În 2015, Marina Armatei de Eliberare a Poporului (PLAN) avea 255 de nave de luptă în flota sa, potrivit Oficiului de Informații Navale (ONI) al SUA. La sfârșitul anului 2020, avea 360, cu peste 60 mai mult decât marina SUA, potrivit unei prognoze ONI. Peste patru ani, PLAN va avea 400 de nave de luptă, estimează ONI.