Papa Francisc a ajuns în Indonezia, prima oprire dintr-o călătorie de 12 zile - Cel mai lung turneu
Papa Francisc a aterizat la Jakarta înainte de a călători în Papua Noua Guinee, Timorul de Est și Singapore timp de 12 zile, potrivit The Guardian.
Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a aterizat marți în Indonezia, cu majoritate musulmană, pentru o vizită dominată de legături interreligioase, la începutul unui turneu ambițios de patru națiuni, care va fi cel mai lung din pontificatul său. El a părăsit Roma luni după-amiază și a aterizat la Jakarta chiar înainte de prânz, ora Indoneziei, prima oprire dintr-o călătorie de 12 zile care va avea și Papua Noua Guinee, Timorul de Est și Singapore.
Acoperind aproximativ 32.000 km (aproape 20.000 mile), turneul – cel mai lung și cel mai îndepărtat din cei 11 ani ai săi de conducere a bisericii catolice– va testa sănătatea din ce în ce mai fragilă a lui Francisc.
Catolicii reprezintă mai puțin de 3% din populația Indoneziei, sau aproximativ opt milioane de oameni, în comparație cu cei 87%, sau 242 de milioane, care sunt musulmani. În indonezia, catolicismul este una dintre șase religii sau confesiuni recunoscute oficial, inclusiv protestantismul, budismul, hinduismul și confucianismul. La Jakarta, Papa se va întâlni cu marele imam al moscheii Istiqlal, cu care va semna un document inspirat din declaraţia de la Abu Dhabi privind fraternitatea umană. Un gest care este şi un important pas înainte în promovarea păcii şi a înţelegerii reciproce între diferite credinţe, într-o lume în care tensiunile religioase sunt încă o sursă de conflict. În timpul şederii sale în Papua Noua Guinee, Papa Francisc va avea ocazia să abordeze problemele exploatării mediului şi schimbărilor climatice. Într-o regiune puternic afectată de schimbările climatice, Papa va reitera importanţa de a avea grijă de „casa comună” şi de a asculta „strigătul Pământului”. Ultima oprire a călătoriei va fi în Singapore, una dintre ţările care conduc inovaţia tehnologică globală. Papa Francisc va aborda probleme precum inteligenţa artificială şi limitele etice ale progresului tehnologic, dar mai ales importanţa creării unui model de dezvoltare care să plaseze omul în centru, promovând inovaţia care să fie în slujba binelui comun şi nu doar pentru profit. Călătoria reprezintă un pas important către întărirea legăturilor dintre Biserica Catolică şi Asia, un continent în care creştinismul creşte semnificativ.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.