Declanşarea şi desfăşurarea unui proces presupune şi pronuţarea unei hotărâri judecătoreşti, care după cum bine se cunoaşte de către justiţiabili, poate să aibe un caracter obligatoriu şi care trebuie a fi respectate şi puse în aplicare.
Justitie
Avocatul Crișanei: Cesiunea de creanță - Reglementare Cod Civil (II)
Nu de puţine ori justiţiabilul are o singură întrebare: de ce sunt executat silit de o persoană juridcă pentru o creanţă, în condiţiile în care am semnat contractul de credit ipotecar ori de consum cu o bancă, adică o altă persoană juridică.
- 28 Mai 2018
- Citeste
Avocatul Crișanei - Cesiunea de creanță. Reglementare Cod civil (I)
Cesiunea de creanţă este reglementată de către Codul civil de la articolul 1566 până la articolul 1592, fiind definită de către legiuitor ca fiind „convenția prin care creditorul cedent transmite cesionarului o creanță împotriva unui terț” (articolul 1566 aliniatul 1 Cod civil).
- 20 Mai 2018
- Citeste
Propunere pentru conducerea DIICOT
Felix Bănilă a fost propus de către ministrul Justiţiei, ieri, la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), potrivit unui anunţ publicat pe site-ul ministerului.
- 14 Mai 2018
- Citeste
Avocatul CRIŞANEI - Termenele procedurale
De fiecare dată când avem ocazia subliniem faptul că, nu contează dacă pe fondul raportului juridic, justiţiabilul are dreptate, ci contează şi ca regulile procedurale să fie respectate de către acesta.
- 13 Mai 2018
- Citeste
Avocatul Crișanei - Pensia de întreținere, opinia ICCJ
Conform articolului 524 Cod civil, “Are drept la întreținere numai cel care se află în nevoie, neputându-se întreține din munca sau din bunurile sale”.
- 06 Mai 2018
- Citeste
Contabila şi fostul director de la Solceta SA Ştei - Trimişi în judecată de DNA Oradea
Fostul director al SC Solceta Ştei şi contabila firmei au fost trimşi în judecată de procurorii DNA Oradea, pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracţiune. Celor doi procurorii le impută că au achitat facturi unei firme inexistente, iar banii i-au folosit în scop personal.
- 03 Mai 2018
- Citeste
Avocatul Crișanei - Răspunderea solidară în materia dreptului fiscal
Obligaţiile care ţin de domeniul contabil-financiar al unei societăţi comerciale nu ar trebui să fie neglijate de către administratorii acestora, existând posibilitatea ca această ignoranţă să producă efecte juridice însemnate.
- 22 Aprilie 2018
- Citeste
Modificări la legislaţia muncii
În data de 10 aprilie 2018, a fost publicată în cadrul Monitorului Oficial al României, Legea cu numărul 88 din 2018, privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului cu numărul 53 din 2017 pentru modificarea şi completarea Legii cu numărul 53 din 2003 - Codul muncii.
- 15 Aprilie 2018
- Citeste
Avocatul Crişanei - O soluţie definitivă a Înaltei Curţi
O problemă juridică care a presupus o serie de litigii care au încărcat rolul instanţelor de judecată a fost soluţionată în mod definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin decizia cu numărul 4 din 05 martie 2018.
- 09 Aprilie 2018
- Citeste