Dosarul în care mai mulţi membri ai clanului Neguş au fost anchetaţi în urma unor răfuieli celebre la vremea respectivă a ajuns în cele din urmă la final, mai mulţi interlopi fiind condamnaţi la închisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tentativă de omor.
Justitie
Iertat de judecătorii orădeni, condamnat de Înalta Curte - Secoşan, trei ani la închisoare
Fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Sebastian Secoşan, acuzat pentru luare de mită, a fost condamnat, luni, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.
- 24 Septembrie 2013
- Citeste
Coşmarul din Palatul Vulturul Negru - “Ajutor, săriţi că mă omoară!” - Martori tăcuţi la crimă
Procesul profesoarei Pazuric Erika Krisztina, acuzată de complicitate la omor după ce l-a ajutat pe soţul său, avocatul orădean Cosmin Moraru să scape de cadavrul mamei sale, ucise în apartamentul celor doi la începutul lunii decembrie 2012 a continuat, ieri, la Curtea de Apel Oradea, cu audierea unor martori.
- 19 Septembrie 2013
- Citeste
Interlop condamnat, prins după un an - „Paprika", din nou după gratii
Orădeanul Iuliu Kiss, cunoscut în mediul interlop ca "Paprika" care, băut fiind, a accidentat mortal cu maşina o tânără şi a rănit grav alte două, în vara anului 2011, în Oradea, a fost prins marţi, de poliţiştii bihoreni în timp ce încerca să intre în ţară prin PTF Borş.
- 18 Septembrie 2013
- Citeste
Cazul avocatului orădean care şi-a ucis soacra - La judecata Înaltei Curţi
Cosmin Moraru, avocatul care şi-a ucis soacra la sfârşitul anului trecut, condamnat de magistraţii Curţii de Apel Oradea la 13 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de cinci ani, va apărea în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în data de 9 decembrie.
- 16 Septembrie 2013
- Citeste
Răspunderea penală pentru prejudiciul produs de animale
Articolul precedent, după cum bine ne aducem aminte, a tratat problema răspunderii unui proprietar de animale din punct de vedere civil pentru prejudiciul pe care animalul îl produce atât în ipoteza în care este sub supravegherea acestuia, cât şi în ipoteza în care a scăpat de sub supraveghere.
- 15 Septembrie 2013
- Citeste
R.I.L.Procesul verbal de contraventie. Comunicarea acestuia
Acum o bună bucată de vreme, atenţia noastră s-a fixat pe o problemă de interes pentru cititorii noştri şi care a vizat problema proceselor verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor cu toate aspectele care ţin de această materie (valabilitatea, conţinutul, comunicarea, modalităţile de atac împotriva acestuia).
- 01 Septembrie 2013
- Citeste
Contractul de împrumut. Titlul executoriu
Anterior intrării în vigoare a noului Cod civil, lucru care s-a întâmplat în data de 01.10.2011, contractul de împrumut, fie că era încheiat între două persoane fizice, fie că era încheiat între două persoane juridice (nu vorbim aici de contractele de împrumut încheiate cu instituţiile bancare ori financiar non-bancare), nu avea puterea titlului executoriu.
- 04 August 2013
- Citeste
Certificatul de performanţă energetică. Implicaţii juridice
Prin prezentul articol vom trece în revistă elementele de natură juridică, aferente certificatului de performanţă energetică, pe care justiţiabilul ar trebui să le cunoască, pentru a elimina starea de confuzie creată, în urma mediatizării excesive a acestui subiect şi a primirii unor informaţii incomplete.
- 21 Iulie 2013
- Citeste
Obligaţiile deţinătorilor de animale (II)
Odată cu articolul precedent am început să dezbatem problema obligaţiilor pe care le au deţinătorii de animale, din punct de vedere al legislaţiei locale, mai precis Hotărârea Consiliului Local nr. 588 din 2012, care ulterior a fost modificată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 347 din 2013 şi am prezentat prima obligaţie cea de sterilizare.
- 24 Iunie 2013
- Citeste