Restituită de Statele Unite, o tăbliţă de lut conţinând fragmente din „Epopeea lui Ghilgameş", bijuterie a culturii mesopotamiene cu o vechime de 3.500 de ani, a fost expusă marţi în Irak.

Restituită de Statele Unite, o tăbliţă de lut conţinând fragmente din „Epopeea lui Ghilgameş", bijuterie a culturii mesopotamiene cu o vechime de 3.500 de ani, a fost expusă marţi în Irak.
Banksy s-a oferit să strângă câteva milioane de lire necesare achiziţionării închisorii din oraşul britanic Reading unde a fost deţinut Oscar Wilde, astfel încât clădirea să fie transformată în centru artistic, relatează BBC.
O scrisoare amicală semnată de Charles Dickens, compusă în timp ce autorul se afla într-un turneu prin Marea Britanie lecturând din povestirea sa „A Christmas Carol'', urmează să fie scoasă la licitaţie pe 15 decembrie de casa Christie's la Londra, informează miercuri Reuters.
NASA a anunţat marţi dimineaţă amânarea unei ieşiri în spaţiu a doi dintre astronauţii săi de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) din cauza riscului „'deşeurilor'', informează AFP.
Un mozaic din perioada romană, reprezentând una dintre cele mai faimoase bătălii din Războiul Troian, a fost descoperit pe câmpul unui fermier din Marea Britanie.
O rachetă SpaceX, compania lui Elon Musk, a lansat miercuri, la primele ore ale dimineții, o misiune NASA menită să testeze tehnologii de apărare a planetei, prin lovirea intenționată a unui asteroid.
Un sistem robotic destinat să curețe deșeurile de pe fundul mării, realizat cu ajutorul unei echipe de cercetători de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, a trecut cu succes primele teste în condiții reale în apele din apropierea orașului Dubrovnik, Croația.
Grupul de K-pop BTS a fost marele câştigător al galei American Music Awards 2021 care a avut loc duminică la Los Angeles, la patru ani după prima apariţie a trupei la evenimentul la care câştigătorii sunt desemnaţi prin votul publicului.
În Alpi revine coșmarul iernii fără schiat. În Italia, toate speranțele se îndreaptă spre certificatul verde, în timp ce la nord de Pasul Brenner doar schiorii vaccinați și vindecați vor putea schia.
În 2007, oamenii de ştiinţă care studiau peisajul afectat de la Cernobîl au descoperit o ciupercă capabilă să „mănânce” radiaţiile. Este aproape de la sine înţeles, aşadar, că ciupercile nu au probleme în a ne descompune.