În mijlocul deşertului arid şi a munţilor din regiunea Al Ula, situată în nord-vestul Arabiei Saudite, arheologii lucrează la excavarea vestigiilor regatelor antice Dadan şi Lihyan.

În mijlocul deşertului arid şi a munţilor din regiunea Al Ula, situată în nord-vestul Arabiei Saudite, arheologii lucrează la excavarea vestigiilor regatelor antice Dadan şi Lihyan.
NASA a anunţat luni că a decis să amâne, pentru a doua oară într-un interval de o săptămână, lansarea unei rachete SpaceX ce urma să transporte patru astronauţi spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), din cauza unor probleme medicale nespecificate cu care se confruntă unul dintre membrii echipajului.
Liliacul cu coadă lungă, o varietate din singura specie de mamifer terestru endemic în Noua Zeelandă, a fost desemnat Pasărea anului 2021.
O echipă de oameni de ştiinţă din Finlanda a reuşit să dezvolte o nouă tehnică ce permite producţia cafelei, una dintre băuturile cele mai consumate la nivel mondial, într-un mod mai durabil comparativ cu plantaţiile tropicale, după cum speră cercetătorii.
Descoperirea scheletului fosil al unui leneş gigantic, specie extinctă cu 12.000 de ani în urmă, care putea ajunge până la o greutate de patru tone, reprezintă un imens pas înainte în cunoaşterea acestei specii, a spus paleontologul Pierre-Olivier Antoine.
Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul ei din facultate, Kei Komuro - pierzându-și astfel statutul regal.
Filmele inspirate din fapte reale au un farmec aparte și prezintă povești emoționante ori de succes. În acest articol vei găsi 8 astfel de filme pe care merită să le vezi.
Cripte, oseminte și trasee ale fostelor biserici au fost descoperite sub podeaua Bisericii Evanghelice Fortificate din Miercurea Sibiului. Au fost descoperite cel puțin două faze romanice mai vechi decât ceea ce se vede acum.
Un bărbat plasat în arest la domiciliu în Italia s-a prezentat la un comisariat de Poliţie şi a cerut să fie trimis la închisoare întrucât a considerat că viaţa alături de soţia lui devenise imposibil de suportat, a anunţat luni Jandarmeria italiană, citată de AFP.
Oamenii „schimbă anatomia” animalelor sălbatice. Braconajul pentru fildeş a dus la apariția elefanţilor fără colţi. Este vorba despre o mutație genetică din ce în ce mai frecventă la unele animale.