Agenda politică
Curtea Constituţională a respins, ieri, cererea PSD de anulare a alegerilor din 6 decembrie, au informat surse oficiale. BEC a constatat că din buletinele de vot declarate nule un număr de 2.247 sunt valabil exprimate, dintre acestea 1.260 fiind în favoarea lui Traian Băsescu, iar 987 de voturi fiind pentru Mircea Geoană, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al BEC, după finalizarea reexaminării. Potrivit acestuia, din cele 863 de buletine de vot declarate nule în secţiile de votare din străinătate la al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor, membrii Biroului Electoral pentru secţiile din străinătate au predat la Biroul Electoral Central 861 de buletine de vot nule. În urma verificării, membrii BEC a constatat că 91 dintre acestea erau buletine de vot valabil exprimate pentru Traian Băsescu şi 19 pentru Mircea Geoană.
Validat pentru a doua oară
Curtea Constituţională (CC) l-a validat, ieri, pe Traian Băsescu în funcţia de Preşedinte al României, el întrunind cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate. Conform comunicatului de presă, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a adoptat Hotărârea nr. 42 din 14 decembrie 2009 privind stabilirea şi aducerea la cunoştinţa publică a rezultatului alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României, constatând că domnul Traian Băsescu este ales în funcţia de Preşedinte al României, întrunind cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate. De asemenea, Curtea a stabilit validarea alegerii domnului Traian Băsescu în funcţia de Preşedinte al României pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curţii Constituţionale din Palatul Parlamentului.
PNL iniţiază discuţii cu toate partidele
PNL va negocia formarea guvernului cu toate partidele, inclusiv cu PD-L. Decizia a fost luată în Delegaţia Permanentă a PNL, cu o largă majoritate. Echipa de negociere este formată din: Crin Antonescu, Radu Stroe, Relu Fenechiu, Ludovic Orban şi Varujan Vosganian. În cazul în care funcţia de şef al Guvernului va reveni PNL, Crin Antonescu este propunerea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru. Liberalii nu exclud însă şi susţinerea unui premier "personalitate", care să poată asigura echilibrul politic al României. "PNL îşi afirmă disponibilitatea de a discuta, de a intra într-o coaliţie de guvernare", a anunţat Crin Antonescu. "Guvernul este expresia voinţei poporului, nu a voinţei preşedintelui", a completat liderul liberal. Antonescu a mai anunţat că PNL va negocia cu toate partidele, inclusiv cu PD-L, dar respinge idea că guvernul poate fi construit în jurul PD-L, chiar dacă Traian Băsescu va fi validat preşedinte. "Faptul că Traian Băsescu câştigă mandatul nu înseamnă că PD-L-ului îi revine sarcina să formeze guvernul", a spus liberalul.
22 de iniţiative legislative, adoptate tacit de Senat
22 de iniţiative legislative şi un proiect de lege au fost adoptate tacit de Senat, potrivit anunţului făcut de preşedintele de şedinţă, liberalul Teodor Meleşcanu. Printre iniţiativele care au trecut de Senat în forma în care au fost propuse de către iniţiatori se numără propuneri de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, a Legii 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, Legea fondului funciar, Legea 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, Legea 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, Legea privind Codul fiscal, precum şi o iniţiativă legislativă privind declararea de utilitate publică a terenurilor situate în Bucureşti, în zona "Parcul Tineretului". În cazul acestor legi, Camera Deputaţilor este forul decizional.
un sfat pt.aceste structuri impotriva naturii...FUZIONATI TOVARASI,ca va asemanati ca doua picaturi de apa...PNLSD...succes.