Iliescu se retrage din toate funcţiile deţinute în PSD
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, ieri, la Antena 3, că se retrage din "toate funcţiile deţinute în partid". Ion Iliescu are o funcţie onorifică în partid, cea de preşedinte de onoare, dar, în această calitate, este invitat permanent în structurile de conducere ale PSD. Iliescu a precizat că este în dezacord cu decizia luată luni de Comitetul Executiv privind candidaturile în echipă la conducerea partidului. El a adăugat că i se pare "nocivă" această idee, pentru că, în loc să fie selectaţi cei mai buni pentru funcţiile din partid, "este luat la grămadă fiecare cu echipa lui".
Ion Iliescu a declarat că retragerea sa poate fi considerată şi un mijloc de presiune al cărui scop este convingerea delegaţilor la Congres să se pronunţe împotriva alegerii conducerii PSD pe echipe. Ion Iliescu a declarat că votul pe echipe duce la constituirea de grupuri de interese în jurul unor lideri care se luptă pentru conducerea de partid, el pronunţându-se împotriva uzitării unei astfel de formule de scrutin.


Orban îl susţine pe Antonescu
Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că îl susţine pe Crin Antonescu pentru un nou mandat la şefia partidului, dar cu respectarea principiului votului uninominal, în privinţa excluderii sale din echipa lui Antonescu, Orban spunând că nu e prima oară când e trimis la plimbare. Întrebat dacă va candida la şefia PNL, Orban a precizat că nu îi place să se joace cu candidaturile şi nu este un pretrecăreţ, aşa cum este prezentat în media. "Nu vă pot da un răspuns acum. Nu mă joc cu vorbele şi cu candidaturile. Nu am luat nicio decizie. Dacă voi candida, voi candida pentru că am nişte motive extrem de serioase să candidez", a spus Orban. Liberalul a criticat sistemul de alegeri pe listă, motivând că "este o afectare a dreptului de a candida şi de a alege" al liberalilor, precizând că el nu crede că un singur om este mai deştept decât 1.500 de delegaţi la un Congres.

Kovesi cere declanşarea procedurii de urmărire penală a lui Ridzi
Procurorul general al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat, ieri, Camerei Deputaţilor, declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Iacob Ridzi Monica Maria. În cauză, susţine sursa citată, există indicii că, în intervalul aprilie - iunie 2009, Iacob Ridzi, în calitate de ministru al Ministerului Tineretului şi Sportului, ar fi prejudiciat bugetul ministerului prin cumpărarea unor produse electronice, excluse de la achiziţionare prin prevederile OUG 34/2009. "Totodată, există indicii că pentru ascunderea încălcării dispoziţiilor legale menţionate fostul ministru a întocmit şi a dispus întocmirea de către alte persoane a unor înscrisuri care atestau nereal îndeplinirea condiţiilor de legalitate în derularea procedurii de achiziţie şi de recepţie a bunurilor", arată sursa citată.

PD-L amână şedinţa Colegiului Director
Democrat-liberalii au decis, ieri, să amâne şedinţa Colegiului Director, stabilită pentru sâmbătă, 20 februarie, în aceeaşi zi cu Congresul PSD, surse din PD-L menţionând că hotărârea a fost luată pentru ca să nu existe acuzaţia de boicotare a evenimentului social-democrat. Potrivit unor surse din PD-L, toţi membrii conducerii partidului au fost anunţaţi, ieri după-amiază, prin SMS, despre decizia de amânare până la o dată neprecizată, a şedinţei Colegiului Director. La această şedinţă urma să participe şi şeful statului, la invitaţia liderilor PD-L, principalele subiecte de discuţie fiind propunerile de modificare a statutului partidului, precum şi priorităţile formaţiunii în perioada următoare.