Nu a decis dacă va candida

În acest an, la nivelul fiecărei filiale a PD-L vor fi organizate alegeri. Potrivit liderului PD-L Bihor, Petru Filip, deocamdată nu a fost stabilit calendarul alegerilor, dar ar putea să se desfăşoare pe parcursul întregului an. Filip a declarat că nu s-a decis, deocamdată, dacă va mai candida pentru un nou mandat la conducerea filialei bihorene, însă nu îl sperie o eventuală competiţie în interiorul partidului. "Am participat la bătălii mult mai dificile decât cele pentru şefia PD-L. Analizând toate ciclurile de alegeri desfăşurate în ultimii ani, PD-L Bihor se află, ca rezultate, în primele 14 filiale din ţară. Nu are de ce să ne fie ruşine cu ce am făcut", a precizat Filip, adăugând că ţinta PD-L Bihor pentru anul 2012 este recâştigarea Primăriei Oradea. În ceea ce priveşte dezbaterile cu privire la schimbarea denumirii partidului şi a siglei, preşedintele PD-L Bihor consideră că partidul din care face parte "a câştigat foarte mult prin acest brand". "Din punct de vedere doctrinar, e foarte greu să păstrezi însemnele. Singurul lucru adaptat după intrarea în Partidul Popular European a fost culoarea portocalie. Va fi o problemă nu atât cu denumirea, cât cu sigla, care este de provenienţă social-democrată. Nu cred că se impune schimbarea denumirii partidului, dar ar trebui adoptate alte simboluri. Că va fi măr sau altceva, rămâne de văzut", a afirmat Petru Filip.

PRM vrea să ajungă la guvernare

Liderul PRM Bihor, Mihai Drecin, susţine că partidul din care face parte intenţionează să-şi relanseze activitatea în acest an, scopul urmărit fiind accederea la guvernare. Pentru atingerea acestui scop, PRM intenţionează să constituie o alianţă "cu un partid compatibil ca doctrină". Formaţiunea politică vizată este PSD. "Între PSD şi PRM s-a încheiat o înţelegere înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de pe urma căreia PRM ar fi avut de câştigat funcţii. Corneliu Vadim Tudor mizează pe menţinerea la conducerea PSD a lui Mircea Geoană", a precizat Mihai Drecin. Acesta a menţionat că se are în vedere încheierea de protocoale între PRM şi PSD la nivelul judeţelor în care cele două partide au reprezentanţi în consiliile judeţene. Pe de altă parte, în acest an, PRM, cu sprijinul PSD, va solicita organizarea unui referendum pentru salvarea Roşiei Montane. "Exploatarea zonei ar aduce investitorului străin aproximativ 4.000 de tone de aur, argint în cantitate dublă şi mult uraniu", susţine preşedintele PRM Bihor.

 

Degringoladă în PSD Bihor

Prim-vicepreşedintele PRM Bihor, Vasile Gârba, fost consilier judeţean, consideră că social-democraţii nu fac opoziţie nici la nivelul Consiliului Judeţean Bihor, nici la nivelul Consiliului Local Oradea. "PSD nu se poate manifesta aşa cum trebuie ca partid de opoziţie. Poate pentru că în PSD este degringoladă. Ioan Mang asigură interimatul la conducerea filialei de mai bine de un an şi jumătate, iar faptul că, în toată această perioadă, nu şi-a legitimat funcţia va crea multe probleme", a declarat Gârba, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta şi-a mai exprimat nemulţumirea faţă de cooptarea UDMR la guvernare. "Această uniune culturală este tot timpul la putere. Nu ştiu dacă nu ar fi mai bine să fim toţi membri UDMR, aşa nu am risca să ne pierdem posturile", a menţionat prim-vicepreşedintele PRM Bihor, care s-a arătat mirat că PD-L, la negocierea pentru posturile din deconcentrate, a ales să-l păstreze pe şeful Direcţiei de Sănătate Publică şi să renunţe la cel al Direcţiei de Cultură. "Văd că şi în PD-L contează pilele. Probabil Mircea Bradu nu are suficiente", a declarat Vasile Gârba.