Agenda politică
Amendamente respinse la Legea Bugetului
Deputatul social-democrat Sorin Ioan Roman a declarat că cele 24 de amendamente pe care le-a depus la Legea Bugetului de Stat au fost sortite eşecului, deşi la elaborarea lor nu a ţinut cont de culoarea politică a primarilor din localităţile în care era nevoie de acele investiţii. Amendamentele au fost adresate Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă; Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale; Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic şi Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Potrivit lui Roman, opt dintre amendamentele propuse făceau referire la investiţii ce urmau să fie făcute în localităţi ale căror primari sunt membri ai PD-L sau UDMR, motiv pentru care a sperat că va beneficia de sprijinul parlamentarilor celor două formaţiuni politice. "Din păcate, acest sprijin nu a existat şi niciunul dintre amendamente nu a fost adoptat", susţine deputatul PSD din colegiul 6 (Salonta). Acesta a menţionat că amendamentele sale vizau acordarea de fonduri pentru construirea unei săli de sport în Cefa, reabilitarea căminelor culturale din Gepiu şi Nojorid, construirea unui stadion în Inand, amenajarea unei grădiniţe cu program prelunguit şi a unui centru school after school în Cefa, reabilitarea termică la Şcoala din Girişu Negru şi la Liceul Teoretic din comuna Tinca, finalizarea lucrărilor de construcţie a şcolii din Cheresig, construcţia unei grădiniţe în Nojorid, realizarea unei capele în cimitirul localităţii Cefa, construirea unui monument în memoria a 318 eroi înhumaţi într-o groapă comună în Leş, finalizarea lucrărilor de construcţie a Bisericii Ortodoxe din Grădinari, extinderea reţelei de canalizare în Cefa şi Inand, demararea lucrărilor la două blocuri ANL în Cefa, asfaltarea drumurilor din Marţihaz, Cheresig şi Batăr etc. (I.M.)
Congresul PNL ar putea avea loc în septembrie
Congresul PNL va avea loc cel mai probabil în luna septembrie, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. El a precizat că Delegaţia Permanentă a PNL, care ar putea avea loc la sfârşitul lunii ianuarie, va hotărî convocarea Congresului partidului. Orban a precizat că acest congres al PNL se organizează în termen de minimum 6 luni de la data convocării sale de către Delegaţia Permanentă. Potrivit liderului liberal, până la Congres, în PNL au loc alegeri "de jos în sus", adică în organizaţiile locale şi apoi în cele judeţene. "Cel mai probabil luna în care se poate ţine Congresul este luna septembrie", a apreciat Ludovic Orban. El a arătat că, până la Congres, Delegaţia Permanentă înfiinţează o comisie de statut care preia toate propunerile liberalilor de modificare a acestui document al partidului.
Diaconescu, curtat şi de Geoană, şi de Năstase
Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, creditat de unii lideri social-democraţi ca potenţial candidat la preşedinţia partidului, a avut, în ultimele zile, propuneri de candidatură în tandem la Congres atât din partea lui Mircea Geoană, cât şi a lui Adrian Năstase. Surse din PSD au declarat, ieri, că Diaconescu a primit asigurări din partea lui Marian Vanghelie de sprijin la Congres, indiferent de poziţia pentru care ar candida. Vehiculat, în primă instanţă, de Miron Mitrea ca posibil candidat pentru funcţia de preşedinte al PSD, Diaconescu a evitat până acum să anunţe dacă va candida la o funcţie de conducere la congres. Pe de altă parte, surse din PSD au susţinut varianta unei candidaturi a lui Cristian Diaconescu la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, în ipoteza în care Adrian Năstase ar candida la şefia partidului. Sursele invocate au precizat că oferta făcută de Mircea Geoană lui Diaconescu se referea la un sprijin pentru poziţia numărul doi în partid, indiferent ce titulatură ar avea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.