Agenda politică
PD-L Bihor vrea guvern de dreapta
Democrat-liberalii bihoreni consideră că alegerile prezidenţiale s-au încheiat, fiind desemnat câştigător Traian Băsescu, acum fiind important "să avem linişte". "Declaraţia lui Crin Antonescu prin care spune că ar vrea un premier liberal arată că există cel puţin o pistă pentru discuţii responsabile între cele două partide", a precizat vicepreşedintele PD-L Bihor, Traian Abrudan. Acesta a menţionat că PD-L şi PNL au adus bunăstare României în perioada în care s-au aflat împreună la guvernare. "Greşeli s-au făcut în ambele tabere, dar interesul României şi al românilor este ca ţara să fie guvernată. Orgoliile ar trebui lăsate deoparte, iar cele două partide, să-şi pună la dispoziţie tot ce au mai bun şi să formeze Guvernul, iar ceilalţi să-şi facă o politică constructivă de opozanţi. Un guvern de dreapta va scoate România din această criză, care ne-a lovit fără voia noastră", a declarat Abrudan. Vicepreşedintele PD-L Bihor speră că liberalii îşi vor schimba decizia de a nu colabora cu democrat-liberalii. "Din informaţiile noastre, sunt presiuni mari din partea primarilor PNL pentru o eventuală guvernare alături de noi. Interesul primarilor este să-şi guverneze cum trebuie localităţile, în interesul cetăţenilor care l-au votat. E bine să ai principii, dar un primar e ales în primul rând să rezolve problemele comunităţii pe care o păstoreşte", a mai adăugat Traian Abrudan.
Soluţionarea problemelor electorale nu ţine de CC
Potrivit democrat-liberalilor bihoreni, prin contestarea alegerilor, atât Mircea Geoană, cât şi Crin Antonescu încearcă să-şi conserve puterea în partid. Secretarul general al PD-L Bihor, Mircea Matei, susţine că nu Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe în probleme de contencios electoral, ci Biroul Electoral Central sau birourile judeţene. "În Bihor, procesele verbale ale tuturor celor 758 de secţii de votare au fost semnate de reprezentanţii PSD. Pe procesele verbale nu există nicio menţiune referitoare la încercări de fraudă în secţiile de votare. În ceea ce priveşte votul multiplu, acesta nu ţine de Curtea Constituţională", a precizat Matei, adăugând că "dacă cei de la PSD îşi închipuie că dacă aduc un camion de probe vor obţine anularea a peste 70.000 de voturi se înşală".
Acuze de fraudă electorală
Social-democraţii bihoreni susţin că PSD a contestat rezultatul alegerilor pentru că "cei cinci milioane de români care l-au votat pe Mircea Geoană se simt frustraţi, furaţi şi înşelaţi". "S-ar putea ca acest demers să ne aducă şi prejudicii, dar trebuie rezolvată această problemă. Trăim într-o criză de legitimitate. Niciun român, indiferent pe cine a votat sau dacă s-a prezentat la vot, nu poate accepta ca preşedintele să-şi câştige mandatul prin furt. Există probe extrem de clare care confirmă frauda de proporţii şi care au fost prezentate Curţii Constituţionale", susţine deputatul PSD Sonia Drăghici. Social-democraţii bihoreni susţin că printre neregulile semnalate în judeţul Bihor se numără turismul electoral, modificarea proceselor verbale ale secţiilor de votare după semnarea acestora de către membrii biroului, precum şi folosirea unor CNP-uri invalide. Unul dintre tinerii social-democraţi, Felix Cozma, a mai adăugat că în Bihor au fost depistate 350 de CNP-uri invalide: fie ale unor oameni decedaţi, fie ale unor tineri de 15-16 ani, fie care nu există în baza de date.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.