Agenda politică
"Ţîrle nu mai are ce să caute în PD-L"
Secretarul general al PD-L Bihor, Mircea Matei, susţine că actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, liberalul Radu Ţîrle, nu va reveni "niciodată" în rândul democrat-liberalilor. Declaraţia a fost făcută ca răspuns la zvonurile din ultima vreme potrivit cărora, din cauza neînţelegerilor dintre Ţîrle şi PNL, acesta ar fi tentat să se întoarcă în PD-L. "Domnul Radu Ţîrle nu va fi niciodată coleg cu mine de partid. A fost în partid şi nu mai are ce căuta în PD-L", a declarat Matei, adăugând că Radu Ţîrle "nu ar face cinste PD-L şi aş fi oripilat să fiu coleg de partid cu el". De asemenea, secretarul general al PD-L Bihor a afirmat că în cazul în care Ţîrle ar intenţiona să revină în partid, va contesta adeziunea acestuia. "PD-L trebuie să câştige funcţia de preşedinte al CJ Bihor prin alegeri, nu prin negocieri de culise", a mai menţionat Matei. Actualul şef al CJ Bihor a fost ales senator în anul 2004, candidând pe lista Alianţei D.A. Acesta l-a înlocuit în fruntea listei tocmai pe Mircea Matei.
Ce se întâmplă cu drumul Biharia-Sărsig?
"Starea drumurilor naţionale din judeţul Bihor este sub orice critică şi toate arterele având prescurtarea de DN sunt impracticabile", susţine senatorul Attila Cseke în cea de-a doua întrebare adresată ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, cu privire la demersurile pe care Ministerul are de gând să le facă pentru reabilitarea drumurilor naţionale din Bihor. De această dată, Cseke s-a referit la situaţia DN 19E, care face legătura între DN 19 şi DN 19B şi cuprinde o porţiune de 38,910 km trecând prin localităţile Biharia - Sălard - Sărsig - Chiribiş. "Este o arteră foarte intens circulată care, din cauza construirii Autostrăzii Transilvania şi a impasivităţii autorităţilor din ultima perioadă, a ajuns într-o stare inimaginabilă", susţine senatorul UDMR, adăugând că, pe acest drum, "poţi în orice clipă să te aştepţi la o fatală rupere a vreunei piese importante a maşinii".
Dezbateri organizate prost
Democrat-liberalii consideră că dezbaterile publice de la Primăria municipiului Oradea sunt foarte prost organizate, iar influenţa celor prezenţi în sală "este egală cu zero". Mai exact, secretarul general al PD-L Bihor, Mircea Matei, susţine că propunerile venite din partea persoanelor care participă la dezbateri nu sunt luate în seamă. În ceea ce priveşte dezbaterea privind Regulamentul de funcţionare a Bazinului Olimpic, Matei a declarat că administraţia publică a atras atenţia că, în anul 2008, cheltuielile cu bazinul s-au ridicat la 11 miliarde lei vechi, în timp ce încasările au fost de doar patru miliarde lei. "Acest regulament dovedeşte care este filosofia de bază a actualei administraţii locale: totul trebuie să aibă eficienţă economică. Prefer să am o gaură la încasările la bazin decât să dăm aceşti bani pentru spitale şi medicamente", a adăugat Mircea Matei.
Forum Maghiar de Coordonare
Viceprimarul Rozalia Biro, preşedinte al Consiliului Reprezentanţilor Unionali al UDMR, a declarat că, la sfârşitul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca, s-a constituit Forumul Maghiar de Coordonare din Transilvania, care va reglementa relaţiile dintre UDMR şi Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania, în perspectiva alegerilor europarlamentare, dar şi pentru rezolvarea unor probleme ale comunităţii maghiare. Forumul va funcţiona pe bază de paritate, câte şase membri din fiecare formaţiune, iar deciziile se vor lua prin consens. Forumul va avea întâlniri bianuale, prima având loc după alegerile pentru PE. În cadrul şedinţei de constituire a forumului s-a mai decis înfiinţarea unor comisii de lucru, printre care una de autonomie, care va corela diferitele proiecte de autonomie, şi una de politică externă, care se referă la prezenţa celor două formaţiuni la Bruxelles.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.